Μυστήριο με οπλισμό που εντοπίστηκε κοντά στο κτίριο του ΔΟΛ

Μυστήριο καλύπτει τον εντοπισμό ενός παλιού τύπου πολυβόλου και τουλάχιστον επτά γεμιστήρων με περισσότερες από 200 σφαίρες σε εγκαταλελειμμένη κατοικία κοντά στο κτίριο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στην Αθήνα.

Μυστήριο καλύπτει τον εντοπισμό ενός παλιού τύπου πολυβόλου και τουλάχιστον επτά γεμιστήρων με περισσότερες από 50 σφαίρες σε εγκαταλελειμμένη κατοικία κοντά στο κτίριο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στην Αθήνα.
Το σκουριασμένο, χωρίς κοντάκι, αλλά λειτουργικό πολυβόλο Στεν βρέθηκε στην οδό Πόντου και ήταν περιτυλιγμένο σε εφημερίδα με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2014. Τέτοιο όπλο χρησιμοποιούσε ο βρετανικός στρατός αλλά και μέλη της Εθνικής Αντίστασης.
Τα τελευταία χρόνια όπλα αυτού του τύπου διακινούσαν λαθρέμποροι κυρίως στην περιοχή της Κρήτης. Οι γεμιστήρες με τις σφαίρες ήταν σε άριστη κατάσταση και βρίσκονταν σε μεταλλικό κουτί που είχε ένδειξη που αντιστοιχούσε σε μικρό κιβώτιο σφαιρών ενός πολυβόλου με τρίποδα των «.30mm» που επίσης χρησιμοποιείτο στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και έχει αποσυρθεί εδώ και περίπου 50 χρόνια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι άγνωστοι κάτοχοι του οπλισμού πιθανόν αγόρασαν το μεταλλικό κουτί από παλαιοπωλείο με σκοπό να τοποθετήσουν τους γεμιστήρες με τις σφαίρες για να μη σκουριάσουν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην εγκαταλελειμμένη κατοικία διέμεναν περιστασιακά αλλοδαποί, όμως μέγα ζητούμενο για τους αστυνομικούς είναι για ποιον λόγο βρέθηκε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο οπλισμός και πού μπορεί να χρησιμοποιείτο το παλιό βρετανικό πολυβόλο.

Από την αστυνομία δόθηκε στη δημοσιότητα η ακόλουθη ανακοίνωση: «Εντός εγκαταλελειμμένης οικίας, στην οδό Μιχαλακοπούλου, βρέθηκε παλαιό οξειδωμένο πυροβόλο όπλο, 50 οξειδωμένα φυσίγγια και 3 γεμιστήρες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk