Κάτι έχει τελικά αυτό το νησί της Αίγινας και προσελκύει δημιουργούς σαν την Κατερίνα Γιάννακα, η οποία ζει και εργάζεται εκεί τα τελευταία 25 χρόνια.  Με καταγωγή από τη Λάρισα κατάλαβε γρήγορα ότι δίπλα στην θάλασσα θα η ζωή και η δημιουργικότητα της θα είναι στα καλύτερα τους.

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα ζωγραφική με δασκάλους τον Ν.Νικολάου κ Γ.Μόραλη, σκηνογραφία-ενδυματολογία με τον Β. Βασιλειάδη κ ψηφιδωτό με τον Γ. Κολέφα. Συνέχισε τις σπουδές ψηφιδωτού στη Ραβένα με δάσκαλο τον P.Racagni.  
Οπως η ίδια έχει δηλώσει η ζωγραφική είναι το μέσο για να εκφράζει το συναισθηματικό της κόσμο ενώ η κεραμική την ταξιδεύει πίσω στην παιδική χαρά, της επιτρέπει να βιώσει την αυθόρμητη, αγνή χαρά του παιχνιδιού.                                                                                                             

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 10 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στην Αθήνα και στην Αίγινα και 5 εκθέσεις κεραμικής σε Ναύπλιο, Αθήνα και Αίγινα. Έργα της υπάρχουν στις συλλογές της Πινακοθήκης της Λάρισας, του μουσείου Μπενάκη, του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Ιταλία,  Λουξεμβούργο, Αρμενία, Γαλλία και Ελβετία.


Το 2012 απέσπασε τον δεύτερο έπαινο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κεραμικής ενώ το 2013 στον ίδιο διαγωνισμό απέσπασε το Πρώτο Βραβείο.      

Τα ίδια τα υλικά αποτελούν για την Κατερίνα Γιάννακα την έμπνευση πίσω από κάθε νέο της αντικείμενο ή πίνακα. Οσο δουλεύει και καταπιάνεται με το καθένα τόσο δίνει τροφή για νέες ιδέες και νέους πειραματισμούς. Γι’ αυτό και δεν έχει καλλιτεχνικές εμμονές με συγκεκριμένα υλικά και χρώματα. Η αισθητική και τεχνική ισορροπία, οι αναπάντεχοι συνδυασμοί φέρνουν το όμορφο και το διαφορετικό κάθε φορά.     

Η νέα της συλλογή από χειροποίητα διακοσμητικά και χρηστικά κεραμικά αντικείμενα θα παρουσιαστεί στην έκθεση «Κεραμική & Ζωγραφική» στην γκαλερί Eleni Marneri.

Info
Εγκαίνια : Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, ώρα :19:00
Διάρκεια έκθεσης: 10/04/14 – 03/05/14
Eleni Marneri Galerie: Λεμπέση 5-7, & Πορίνου 16, (Μακρυγιάννη) Αθήνα