Απαντήσεις σε όσα δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας την Πέμπτη παρουσιάζοντας το συνδυασμό του «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς, η πόλη μας», έδωσαν κύκλοι από το συνδυασμό «Μας ενώνει ο Πειραιάς» του νυν δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Όπως ανέφεραν ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αδικεί τον εαυτό του «επιλέγοντας να ταυτιστεί με τις απόψεις της πιο ακραίας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν γνωρίζει ότι στον Πειραιά δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης χωρίς φαγητό, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, όταν δεν το γνωρίζει ή δεν τον έχουν ενημερώσει ότι στο Δήμο Πειραιά όλα τα παιδιά έγιναν δεκτά στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όταν από τη μία μιλά για αυτοδιοικούμενη αυτοδιοίκηση, όταν ο ίδιος παραμένει εγκλωβισμένος στο κόμμα του και στην «ασφάλεια» της βουλευτικής του έδρας, όταν υιοθετεί άκριτα τους ισχυρισμούς μιας ομάδας ότι ξοδεύονται χρήματα δήθεν για επικοινωνιακούς σκοπούς όταν 3,5 χρόνια τώρα η Δημοτική Αρχή έχει σχεδόν μηδενίσει τα όποια έξοδα δημοσίων σχέσεων, ενώ φυσικά η δημοτική αρχή δεν έχει καμία εταιρεία επικοινωνίας ή άλλη που να προβάλλει τις εκδηλώσεις του».

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι «ο Δήμος δεν πρόκειται να πάψει να λειτουργεί επειδή κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλούνται. Η συμμαχία δημοτών – εργαζομένων – δημοτικής αρχής αλλάζει τον Πειραιά με έργα και όχι με εκθέσεις ιδεών».
Ο κ. Μιχαλολιάκος την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαρτίου στις 18:30 στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα για δήμαρχος, θα πραγματοποιήσει ομιλία κάνοντας απολογισμό του έργου του, θα μιλήσει για την εξυγίναση των οικονομικών του Δήμου και θα πει τι σχεδιάζει να κάνει, εφόσον εκλεγεί.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το γεύμα που είχαν ο δήμαρχος Πειραιά με τον πρωθυπουργό κ. Αντ.Σαμαρά στο Πασαλιμάνι πριν από ένα μήνα περίπου, ο κ.Σαμαράς του είχε δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» παροτρύνοντας τον να είναι εκ νέου υποψήφιος.
Τότε ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει «πέρα και πάνω από κόμματα, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κατόρθωσε μέσα σε μια θητεία να αλλάξει τον Πειραιά. Και βέβαια κανείς δεν αλλάζει έναν πετυχημένο δήμαρχο – πρότυπο. Αν θα πει το «ναι», αν θα πει το «όχι», δεν το ξέρω εγώ. Είναι δικιά του η επιλογή. Εγώ ελπίζω να πει το «ναι» για το καλό του Πειραιά μας».
Νωρίτερα ο δήμαρχος Πειραιάς κατά την παρουσίαση των μονοδρομήσεων οδικών αρτηριών στην πόλη είχε πει πως «το κόμμα μου είναι ο Πειραιάς» και είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης των κομματικών χρισμάτων λέγοντας ότι είναι κακή παράδοση η κομματική στήριξη υποψηφίων. «Δεν προσφέρεται ο Πειραιάς για κομματικό λάφυρο» είχε πει χαρακτηριστικά.
Τότε είχε «καλωσορίσει» την υποψηφιότητα του Θ.Δρίτσα με αιχμές, καθώς θύμισε ότι και παλαιότερα είχε θέσει υποψηφιότητα, αλλά είχε συγκεντρώσει μικρό ποσοστό. Σημείωσε ακόμη ότι ο ίδιος, όταν αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος Πειραιά, είχε παραιτηθεί από όλα τα πολιτικά και κομματικά αξιώματα όταν μάλιστα τότε του έδιναν μικρές πιθανότητες να είναι στον 2ο γύρο.
Τότε απέφευγε να απαντήσει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος λέγοντας πως είναι «κατά της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου». Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας ωστόσο την Δευτέρα από την Τρίτη 1η Απριλίου ανοίγει η προεκλογική περίοδο για το δήμο του μεγάλου λιμανιού.
«Eγώ θα ανοίξω την προεκλογική περίοδο και όχι τα κόμματα» είχε τονίσει ο δήμαρχος Πειραιά.