Τη θέση ότι η Αθήνα έχει ανάγκη από παρεμβάσεις που θα δίνουν έμφαση στην ποιότητα ζωής του πολίτη κι όχι από έργα βιτρίνας εξέφρασε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο Γ.Σακελλαρίδης κατηγόρησε τον νυν δήμαρχο Γ.Καμίνη ότι ήταν αόρατος σε ό,τι αφορά τα ζητήματα καθημερινότητας, καθώς επίσης για αποδιοργάνωση του σχεδιασμού της πόλης και επισήμανε ότι ο σχεδιασμός για την πόλη θα πρέπει να εκπορεύεται από το δήμο κι όχι από τους ιδιώτες.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε ειδικότερα στο ζήτημα της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, κόστους 100 εκατ. ευρώ, λέγοντας πως αν ήταν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όλοι θα έλεγαν ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.

«Βρίσκονται χρήματα, λοιπόν, άρα το ζήτημα είναι που θα δώσεις έμφαση» τόνισε και πρόσθεσε: «Θα βρούμε πόρους όχι για να δημιουργήσουμε μια μαγική εικόνα για το δήμο», αλλά για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Ερωτηθείς για τα δημοτικά τέλη, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο οι πολίτες να πληρώσουν αυξημένα τέλη και πρότεινε εξορθολογισμό στην κατανομή των βαρών. Παράλληλα, πρότεινε ρύθμιση για τις οφειλές των δημοτών.

Ο Γ.Σακελλαρίδης τάχθηκε υπέρ μιας πιο συμμετοχικής διαδικασίας στη διοίκηση του δήμου, σημειώνοντας ότι τα κοινοτικά συμβούλια των επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας θα πρέπει να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο, ώστε να μπορούν οι πολίτες να έχουν λόγο στη λήψη αποφάσεων.

Αναφερόμενος στον Γ.Καμίνη είπε πως απογοήτευσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον ψήφισαν, καθώς αποδείχθηκε πολύ συντηρητικός και με αναντιστοιχίες έναντι βασικών αξιών της Αριστεράς.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δεν έγινε «ούτε το στοιχειώδες, να ανοίξει η παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα».

Ερωτηθείς για το γήπεδο του Παναθηναϊκού τάχθηκε υπέρ της παραμονής της έδρας στη λεωφ. Αλεξάνδρας και σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει ανάπλαση και βελτιωτικές παρεμβάσεις στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τα Προσφυγικά, ο Γ.Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι εσκεμμένα έχουν αφεθεί σε αυτήν την κατάσταση, αν και πρόκειται για μνημείο ιστορικής μνήμης και αρχιτεκτονικής. Όπως είπε, τα Προσφυγικά πρέπει να αξιοποιηθούν και πρότεινε μία από τις οκτώ πολυκατοικίες να στεγάζει συγγενείς των ασθενών του παρακείμενου νοσοκομείου Αγιος Σάββας, ένας άλλος χώρος να γίνει μουσείο και οι υπόλοιπες πολυκατοικίες να είναι χώροι κατοικίας.