Τον κώδωνα του κινδύνου για την απομόνωση των νησιωτικών περιοχών και ιδιαίτερα των Κυκλάδων κρούει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων κι εφαρμογής πολιτικών που θα συμβάλλουν στη συνοχή των περιφερειών.

Απευθυνόμενος στην Κομισιόν ο Ν. Χουντής επεσήμανε την αδυναμία πρόσβασης των κατοίκων των νησιών σε υπηρεσίες υγείας εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων που παρουσιάζουν, ενώ υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη ανάγκη παρουσιάζεται κυρίως στα νησιά των Κυκλάδων.

«Στα πέντε μικρά νησιά Ανάφη, Θηρασιά, Σίκινο, Φολέγανδρο και Κίμωλο δεν υπάρχει γιατρός», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «ενώ στα άλλα μικρά νησιά, γιατροί υπάρχουν μόνο με αποσπάσεις των δεκαπέντε, είκοσι ημερών, και οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να κάνουν εφημερίες εικοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο».

Σε ό,τι αφορά στα Πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας των μεσαίων νησιών, ο Ν. Χουντής επισημαίνει ότι «το προσωπικό είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Ακόμα και στα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των μεγαλυτέρων νησιών στις Κυκλάδες όπου παρουσιάζουν εποχιακά, λόγω τουρισμού, μεγάλη αύξηση πληθυσμού υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις γιατρών και παραϊατρικού προσωπικού».