Με επιτυχημένο δανεισμό επέστρεψε η Ιρλανδία στις διεθνείς αγορές

Η Ιρλανδία δανείσθηκε σήμερα Πέμπτη 1 δισ. ευρώ μέσω 10ετών ομολόγων, επιβεβαιώνοντας έτσι την επιστροφή της στις διεθνείς αγορές . Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Χρέους της Ιρλανδίας ανακοίνωσε πως διέθεσε τα ομόλογα λήξης 2024 με επιτόκιο 2,967%. Η διαφορά απόδοσης (spread)τ ου Ιρλανδικού 10ετούς ομολόγου σε σχέση με το γερμανικό 10ετές ομόλογο αναφοράς μειώθηκε στις 139 μονάδες βάσης .

Η Ιρλανδία δανείσθηκε σήμερα Πέμπτη 1 δισ. ευρώ μέσω 10ετών ομολόγων, επιβεβαιώνοντας έτσι την επιστροφή της στις διεθνείς αγορές .

Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Χρέους της Ιρλανδίας ανακοίνωσε πως διέθεσε τα ομόλογα λήξης 2024 με επιτόκιο 2,967%. Η διαφορά απόδοσης (spread) του Ιρλανδικού 10ετούς ομολόγου σε σχέση με το γερμανικό 10ετές ομόλογο αναφοράς μειώθηκε στις 139 μονάδες βάσης .

Ο επιτυχημένος δανεισμός της Ιρλανδίας τρεις μήνες μετά την έξοδό της από το Μνημόνιο είχε προεξοφληθεί από τους επενδυτές. Αφενός λόγω της βελτιωμένης εικόνας της Ιρλανδίας τους τελευταίους μήνες όσο και του μικρού ποσού που ζητούσε η χώρα.

Η ζήτησης για ιρλανδικούς τίτλους έχει ενισχυθεί από τον Ιανουάριο και ειδικά μετά την αναβάθμισή της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk