Το 2016 η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Το 2016 αποφασίσθηκε να συγκληθεί η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από την Σύναξη των προκαθημένων Πατριαρχών και Αρχιεπισκόπων, που συνεδριάζουν στην Κωνσταντινούπολη.

Το 2016 αποφασίσθηκε να συγκληθεί η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από την Σύναξη των προκαθημένων Πατριαρχών και Αρχιεπισκόπων, που συνεδριάζουν στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις οι συζητήσεις υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου οι προκαθήμενοι αποφάσισαν η μεγάλη σύνοδος, που αποτελεί το σημαντικότερο ίσως ζήτημα των τελευταίων δύο αιώνων, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί στην Αγία Ειρήνη στην Κωνσταντινούπολη, ναό σύμβολο για τον Χριστιανισμό και ιδιαίτερα για την Ορθοδοξία.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι προκαθήμενοι επεξεργάζονται υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου κείμενο που θα αφορά τα ζητήματα που απασχολούν τους ορθοδόξους και κυριαρχούν στις συζητήσεις που ξεκίνησαν χθες στην Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή με πανηγυρικό συλλείτουργο που θα γίνει στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι με αφορμή τη γιορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.
Η πληροφορία της Πανορθοδόξου Συνόδου αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στα εκατομμύρια των ορθοδόξων καθώς στη διάρκεια των 80 χρόνων που έγιναν συζητήσεις για την σύγκλιση της υπήρχαν πολλά προβλήματα και τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το σχίσμα των 2 εκκλησιών το 1054 ουδέποτε συγκλήθηκε σύνοδος από τους ορθοδόξους αντίθετα η ρωμαιοκαθολική εκκλησία πραγματοποίησε 2 βατικάνιες συνόδους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk