Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε για αρκετή ώρα την Παρασκευή το πρωί στο κέντρο της Αθήνας λόγω των μετακινήσεων του γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ.
Ειδικότερα λίγο πριν τις 10.00 η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στο Σύνταγμα προκειμένου να αναχωρήσει η πομπή του γερμανού προέδρου με κατεύθυνση ξενοδοχείο στην οδό Μιχαλακοπούλου για να παραστεί σε εκδήλωση.
Η Τροχαία, με βάση τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν, διέκοψαν την κυκλοφορία στην άνοδο της οδού Μιχαλακοπούλου με κατεύθυνση τους Αμπελοκήπους, επιτρέποντας παράλληλα την κίνηση των οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Tο αποτέλεσμα ήταν το μποτιλιάρισμα να επεκταθεί προς Ζωγράφου.
Δόκιμοι αστυνομικοί έχοντας το ρόλο του τροχονόμου τοποθετήθηκαν σε διασταυρώσεις και στενά προσπαθώντας να διευκολύνουν την κυκλοφορία, ωστόσο σε ορισμένα σημεία δημιουργήθηκαν περισσότερα προβλήματα.
Είναι ενδεικτικό πως στα στενά γύρω από το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν σχηματίστηκε για αρκετή ώρα ουρά από αυτοκίνητα, καθώς δεν επέτρεπαν να βγουν προς τη Μεσογείων συστήνοντας στους οδηγούς «υπομονή, σε ένα λεπτό περνάει η πομπή προς αεροδρόμιο». Τα λεπτά περνούσαν και παράλληλα μεγάλωνε η δυσφορία των εγκλωβισμένων οδηγών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο στενό δίπλα στο νοσοκομείο τροχονόμος είχε σταματήσει τα αυτοκίνητα στη διασταύρωση με τους φωτεινούς σηματοδότες, ενώ στο διπλανό δρόμο, δίπλα στο υπουργείο Ανάπτυξης, νεαρή δόκιμος είχε σταματήσει τα αυτοκίνητα 100 μέτρα πιο μακριά από το φανάρι λέγοντας «αυτές τις εντολές έχω»!
Παγιδευμένοι δεν ήταν μόνο οι οδηγοί των αυτοκινήτων, αλλά και των ασθενοφόρων. Μάλιστα οδηγός ασθενοφόρου δεν δίστασε να ανέβει κράσπεδο προκειμένου να κατευθυνθεί πιο γρήγορα στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Εντύπωση προκάλεσε επίσης στους διερχόμενους το γεγονός πως στην διασταύρωση της Μιχαλακοπούλου λίγο μετά το ξενοδοχείο που βρισκόταν ο γερμανός πρόεδρος είχε τοποθετηθεί κορδέλα και τροχονόμος έλεγε πως δεν επιτρεπόταν η κίνηση στην άνοδο. Τότε οι οδηγοί έκαναν παράκαμψη βγαίνοντας στην άνοδο της Μιχαλακοπούλου 30 μέτρα πιο μακριά από τη διασταύρωση.