Κλίμα προβληματισμού, μετά και την τελευταία δημοσκόπηση που καταγράφει σημαντική δυναμική για Το Ποτάμι εις βάρος (και) του ΠΑΣΟΚ, επικρατεί στο κόμμα.

Ενδεικτική του κλίματος είναι η δήλωση του Κ.Σκανδαλίδη στον ΒΗΜΑ 99,5 την Πέμπτη ότι «πέθανε το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο χώρος δεν πέθανε κι έχει ακόμη τεράστια δυναμική.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, τα στελέχη εναποθέτουν τις ελπίδες για ανατροπή του αρνητικού για το ΠΑΣΟΚ κλίματος στις επιλογές για τις ευρωεκλογές, υπό τη σκέπη της Ελιάς -η συνδιάσκεψη της οποίας αρχίζει αύριο, Σάββατο, στο ΣΕΦ.

Ενδεικτικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδ.Κωνσταντινόπουλος υποστηρίζει ότι στο ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να εκπροσωπηθούν όλες οι εσωτερικές τάσεις του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να σηματοδοτηθεί η ενότητα.

Ο γραμματέας του κόμματος Ν.Ανδρουλάκης πιστεύει ότι πρέπει να μπει ό,τι καλύτερο στο ευρωψηφοδέλτιο για να υπάρξουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Στη διάρκεια κομματικής σύσκεψης ανέφερε ακόμη και το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι ακόμη και μετά τη συνδιάσκεψη της Ελιάς, θα πρέπει να αναληφθούν ενωτικές πρωτοβουλίες στο χώρο, ούτως ώστε να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και να διαψευσθούν οι προβλέψει για εκλογική καθίζηση του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Σήμερα, Παρασκευή, συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, προκειμένου ο Ευ.Βενιζέλος να ενημερώσει τα στελέχη για το σχηματισμό της κεντροαριστερής παράταξης.