ΣΙΔΕΝΟΡ: Νέα επένδυση ύψους €10 εκ. στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης

Σε νέα επένδυση ύψους 10 εκ. ευρώ στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης προχωρά η ΣΙΔΕΝΟΡ, σε συνέχεια της απόφασης της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ την 28/02/14 περί μείωσης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία, που κινείται σε θετική κατεύθυνση για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της
Στόχος της νέας επένδυσης είναι η αποφυγή αναθέρμανσης των μπιγιετών με φυσικό αέριο, όπως συμβαίνει στους κλασικούς κλιβάνους αναθέρμανσης και για το σκοπό αυτό θα τοποθετηθεί ηλεκτρικός φούρνος (επαγωγικός), σε σειρά με τις γραμμές χύτευσης, που θα ανεβάζει τη θερμοκρασία των ήδη ζεστών μπιγιετών σε θερμοκρασία έλασης πριν αυτές κρυώσουν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την επένδυση αυτή, θα εξοικονομείται σημαντική ποσότητα ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα θα επιτευχθεί μείωση του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα της εγκατάστασης, δεδομένου ότι πλέον η έλαση χάλυβα θα έχει μηδενικό άμεσο αποτύπωμα άνθρακα (λόγω της μη χρήσης φυσικού αερίου).

Επιπλέον θα μελετηθεί πιθανή αύξηση των βαρδιών για τη λειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και τα Σαββατοκύριακα.

Με τη νέα επένδυση ενδυναμώνεται η διεθνής ανταγωνιστικότητα και ο εξαγωγικός προσανατολισμός του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ, που θα αποτελεί μια από τις πιο ανταγωνιστικές, παραγωγικά και τεχνολογικά, χαλυβουργίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk