Πάνω από 1,5 εκατ. επιβάτες τον χρόνο προσδοκά η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa από το νέο της προϊόν, την Premium Economy Class, που παρουσίασε την Τετάρτη στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ 2014 στο Βερολίνο. Πρόκειται για μια νέα κατηγορία μεταξύ της οικονομικής και της Business class, η οποία προσφέρει σημαντικά περισσότερο χώρο και μεγαλύτερη άνεση καθώς και επιπλέον χαρακτηριστικά. Το νέο προϊόν θα επιτρέψει στη Lufthansa να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις πολλών επιβατών, οι οποίοι ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για λόγους αναψυχής και προς το παρόν επιλέγουν την Economy Class ή αντίστοιχη κατηγορία θέσης άλλων αεροπορικών εταιριών.

«Η νέα Premium Economy Class θα δημιουργήσει μια εντελώς καινούρια ταξιδιωτική εμπειρία, που συνδυάζει προσιτή τιμή και περισσότερη άνεση. Τα καθίσματα προσφέρουν έως και 50% περισσότερο χώρο από την Economy Class εξασφαλίζοντάς μας προνομιακή θέση μέσα στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Jens Bischof, μέλος του Συμβουλίου της Lufthansa German Airlines, αρμόδιος για Sales, Product και Marketing, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Περιμένουμε περισσότερους από 1,5 εκατ. επιβάτες τον χρόνο στη νέα μας Premium Economy Class».
Το κόστος ναύλου της νέας Premium Economy Class θα προσεγγίζει περισσότερο το ναύλο της Economy παρά της Business Class –ένα εισιτήριο με επιστροφή προς διηπειρωτικό προορισμό/προς τις χώρες του Βορείου Ατλαντικού ή προς την Ασία θα κοστίζει κατά μέσο όρο επιπλέον 600 ευρώ. Οι κρατήσεις στη νέα αυτή θέση, η οποία αρχικά θα προσφέρεται για πτήσεις με αεροσκάφη Boeing 747-8, θα ξεκινήσουν από τον Μάιο και θα αφορούν ταξίδια που θα πραγματοποιούνται από τον Νοέμβριο του 2014. Σταδιακά και σε διάστημα 12 μηνών όλος ο στόλος διηπειρωτικών πτήσεων θα εξοπλιστεί με τα νέα καθίσματα.
Με δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς δύο αποσκευών βάρους 23 κιλών κάθε μία, οι επιβάτες της Premium Economy Class μπορούν πλέον να ταξιδεύουν με διπλάσιες αποσκευές συγκριτικά με το επιτρεπόμενο όριο της οικονομικής. Παράλληλα, καταβάλλοντας 25 ευρώ επιπλέον, μπορούν να απολαμβάνουν την άνεση των Lufthansa Business Lounges πριν την αναχώρησή τους. Οι διαδικασίες check-in και επιβίβασης, καθώς και οι κανονισμοί χειραποσκευών παραμένουν ίδιες με της Economy Class.

Αναβάθμιση υπηρεσιών το 2014
Ο στόλος του Ομίλου απαρτίζεται από 627 αεροσκάφη και ήδη έχουν παραγγελθεί άλλα 236 αεροσκάφη αξίας συνολικής πάνω από 22 δισ. ευρώ τα οποία είναι προγραμματισμένα να παραδοθούν μέχρι το 2025. Η Premium Economy Class περιλαμβάνεται σε μία σειρά από βελτιώσεις που προγραμματίζει η αεροπορική εταιρία σε όλες τις κατηγορίες θέσεων εν πτήσει και στο έδαφος. «Εχουμε θέσει μια σειρά από στόχους για το 2014 – πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία περαιτέρω ανάπτυξης των υπηρεσιών της Lufthansa που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Εκτός από την ανακαίνιση του εσωτερικού των αεροσκαφών, που πραγματοποιείται σε όλες τις κατηγορίες θέσεων και προχωρά με πολύ γοργούς ρυθμούς, θα αναδείξουμε ακόμη περισσότερο την ιδιότητα που μας χαρακτηρίζει ως μια αεροπορική εταιρία που κατανοεί απόλυτα τις έννοιες «υπηρεσία» και «φιλοξενία», δήλωσε ο κ. Bischof. Στους στόχους περιλαμβάνονται η πιο εξατομικευμένη υπηρεσία εστίασης στη Business Class, Fast lane για διακεκριμένους επιβάτες και πελάτες με status και μεγαλύτερη ποικιλία στις αίθουσες αναμονής, η διεύρυνση της υπηρεσίας «Meet and assist» στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, κορυφαίο σύστημα ψυχαγωγίας στις διηπειρωτικές πτήσεις, νέες δυνατότητες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας σε δρομολόγια μεσαίων αποστάσεων.