Πρυτάνεις: Eκτακτη σύνοδος για τις πρυτανικές εκλογές του Μαΐου

Με ερώτημα προς διερεύνηση κυρίως τις διαδικασίες διενέργειας των πρυτανικών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο, συνεδριάζει την Παρασκευή 7 Μαρτίου εκτάκτως η Σύνοδος Πρυτάνεων ΑΕΙ.

Με ερώτημα προς διερεύνηση κυρίως τις διαδικασίες διενέργειας των πρυτανικών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο, συνεδριάζει την Παρασκευή 7 Μαρτίου εκτάκτως η Σύνοδος Πρυτάνεων ΑΕΙ.
Τα τεχνικής φύσης ερωτήματα που έχουν τεθεί εν όψει της εφαρμογής του νόμου πλαισίου για τους νέους «ηγέτες» των ΑΕΙ είναι πολλά και για τον λόγο αυτό έχει σταλεί σχετικό έγγραφο από το υπουργείο Παιδείας στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η απάντηση του οποίου και αναμένεται σύντομα.
«Το Διευρυμένο Συντονιστικό της Συνόδου Πρυτάνεων, που συνεδρίασε στις 25.2.2014 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, εκφράζει την ανησυχία του για τα συνεχώς εντεινόμενα προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου, με πλέον ενδεικτικά την περαιτέρω συρρίκνωση των οικονομικών τους πόρων, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και την αδυναμία πρόσληψης εκτάκτου διδακτικού προσωπικού έως και την έναρξη του εαρινού εξαμήνου» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ.
«Δεδομένου ότι συνεχώς καθίσταται δυσχερέστερη η προσπάθεια των πανεπιστημίων για την επίτευξη των ακαδημαϊκών τους στόχων και την περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεών τους στον διεθνή ανταγωνισμό, στην οποία δεν συμβάλλουν προσφάτως εγειρόμενα ζητήματα επί του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ιδρυμάτων, το Διευρυμένο Συντονιστικό της Συνόδου Πρυτάνεων εκφράζει εκ νέου την πεποίθησή του ότι ο σαφής καθορισμός ρόλων και αρμοδιοτήτων των οργάνων είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων και αναμένει την άμεση επίλυση των ζητημάτων από την πολιτεία» αναφέρεται στο ίδιο κείμενο.
«Για τους παραπάνω λόγους αποφασίζεται η διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 και ώρα 13.00, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο» καταλήγει το έγγραφο των πρυτάνεων..
Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk