Δημοσκόπηση που διενήργησε η αμερικανική εταιρεία Harris Interactive με έδρα στη Νέα Υόρκη αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες έδειχναν μεγαλύτερη προτίμηση στο «χαϊδολόγημα» του κινητού τους από εκείνο του συντρόφου τους.
Συνολικά 2.210 ενήλικοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο της εταιρείας δημοσκοπήσεων. Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι οι περισσότεροι έτειναν να βάζουν το φαγητό, το αυτοκίνητο, τη διαδικτυακή τους πρόσβαση και το κινητό τους τηλέφωνο στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους, «ρίχνοντας» την ερωτική συνεύρεση με τον σύντροφό τους σε πολύ χαμηλότερη θέση.
Βάσει των αποτελεσμάτων, μόλις το 20% δήλωσε ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς σεξ. Αντίθετα, το 73% δήλωσε ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς φαγητό, το 42% χωρίς αυτοκίνητο, το 28% χωρίς Internet, το 26% χωρίς κινητό, το 24% χωρίς υπολογιστή και το 23% χωρίς τηλεόραση. Ακόμη, το 8% ανέφερε ότι δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς δορυφορική πλοήγηση, το 7% χωρίς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και το 6% δεν μπορούσε να αποχωριστεί την ταμπλέτα του.
Smartphone, αγάπη μου!


Οπως διαπίστωσαν οι αναλυτές, περίπου το 75% των ενηλίκων δήλωσε ότι η τεχνολογία αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής του. Το 50% ανέφερε ότι η χρήση της μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις με φίλους και να ενισχύσει την κοινωνική του ζωή.
Λίγο κάτω από το 50% των ερωτηθέντων απάντησε ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία ως μέσο για να δραπετεύει από τη βαριά καθημερινότητα, ενώ το 40% δήλωσε ότι κάτι τέτοιο προσφέρει ευτυχία.
Το 69% των συμμετεχόντων παρ’ όλα αυτά, παραδέχθηκε ότι η συχνή χρήση των συσκευών ευθύνεται για τη διάσπαση της προσοχής του –γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι κατά την ενασχόλησή τους π.χ. με το κινητό τους, οι ερωτηθέντες θυσιάζουν πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσαν να απολαμβάνουν με τον σύντροφό τους.
Περίπου το 70% κατηγόρησε smartphones και ταμπλέτες ή άλλες ηλεκτρονικές μικροσυσκευές για τη φθορά που παρατηρείται με τον καιρό στις διαπροσωπικές του σχέσεις.
Προηγούμενη αμερικανική μελέτη είχε δείξει ότι ένας στους 10 Αμερικανούς τείνει να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο είτε για τη σύνταξη ενός γραπτού μηνύματος ή για την απάντηση μιας τηλεφωνικής κλήσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.
Τα θετικά της τεχνολογίας


Οι ειδικοί ωστόσο τονίζουν ότι αν και η υπερβολική χρήση των κινητών ή άλλων συσκευών μπορεί να «γεννά» προβλήματα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, εντούτοις φαίνεται πως έχει καταφέρει να διευκολύνει την καθημερινή επικοινωνία και να φέρνει κοντά συντρόφους που έχουν μεταξύ τους μεγάλη χιλιομετρική απόσταση (για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους).
Τέλος, μελέτη της εταιρείας McAfee έδειξε ότι το 25% των Βρετανών είχε σχεδιάσει να αποστείλει ένα «πιπεράτο» μήνυμα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ενώ λίγο πάνω από το 50% των ενηλίκων που είχαν κάποια στιγμή λάβει ένα γραπτό μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου δήλωσαν ότι το έχουν ακόμη αποθηκευμένο στη συσκευή τους.

Δημοσιεύτηκε στο Helios Plus στις 17 Φεβρουαρίου 2014

HeliosPlus