Ο Δρόμος του Τσαγιού γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2001 με την επιθυμία να βάλει φαντασία και τόλμη στη δημιουργία αρωματισμένων τσαγιών. Οι παλιές συνταγές λοιπόν ξαναγράφτηκαν δίνοντας καινούργια πνοή στη γεύση των τσαγιών και των βοτάνων. Συνδυάστηκε έτσι η μαντζουράνα και το τσάι του βουνού με το τριαντάφυλλο ή το αιθέριο έλαιο της μαστίχας Χίου με το αμύγδαλο, το φιστίκι Αιγίνης με το λεμόνι ή ακόμα τα φύλλα της ελιάς, το βασιλικό, το δεντρολίβανο με τα εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι και το πορτοκάλι.

Παράλληλα ξεκίνησε μια αναζήτηση μικρών παραγωγών τσαγιού στη Κίνα και στην Ιαπωνία από συγκεκριμένες φυτείες οι οποίοι ένωσαν τα προϊόντα τους με αυτά των Ελλήνων παραγωγών που καλλιεργούν στην γη τους αρωματικά φυτά από την Ηπειρο, την Πελοπόννησο και το Πήλιο.
Πρόσφατα δημιουργήθηκε και μια γκάμα τσαγιών βιολογικής καλλιέργειας για τα παιδιά, με δροσερά, διασκεδαστικά και γευστικά μίγματα όπως το Μαγικό Φίλτρο με μπανάνα, καρύδα, μέλι σε συνδυασμό με μάραθο, αρώνια, ιβίσκο και κυνόροδο.
Τον προηγούμενο Νοέμβριο, Ο Δρόμος του Τσαγιού έφτασε και στην Κηφισιά ενώ το e-shop, λειτουργεί κάθε μήνα με θεματικό τρόπο με επιλογές, συνταγές, τοποθεσίες που μπορεί κανείς να ανακαλύψει ιδιαίτερα τσάγια και ότι άλλο σχετικό αφορά τα συγκεκριμένα θέματα.
Πληροφορίες: www.tearoute.gr

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ
Χρυσοστόμου Σμύρνης 12, τηλ. 2310 285 514
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
Καψάλη 5, Κολωνάκι, τηλ. 210 722 1460
ΑΘΗΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑ
Γ. Δροσίνη 16, τηλ: 210 808 7820