• Αναζήτηση
 • Ν. Βούτσης: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα με τον Π. Τατσόπουλο»

  Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ο ραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Βήμα fm για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τον Π. Τατσόπουλο και τις δημοτικές εκλογές

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τον Π. Τατσόπουλο και τις δημοτικές εκλογές.

  Για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

  «Ο κ. Προβόπουλος θα έλθει την Πέμπτη στην επιτροπή της Βουλής και θα έχουμε να τον ρωτήσουμε, διότι το θέμα πιάνει και την Τράπεζα της Ελλάδος. Ακριβώς η ανεξαρτησία της ΤτΕ υπάρχει για να είναι σε θέση να παρεμβαίνει και όχι να σκάνε ένα-ένα τα δεδομένα. Διότι τα δάνεια αυτά του Τ.Τ. δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πού έχουν δοθεί και από πόσες άλλες τράπεζες και σε ποιους μεγαλοσχήμονες την ώρα που ο κόσμος βάζει λουκέτα σε επιχειρήσεις για μερικές χιλιάδες ευρώ, επειδή δεν έχει κεφάλαιο κίνησης.

  Προφανέστατα (έκανε λάθος ο κ. Προβόπουλος και δεν έκανε τους απαραίτητους ελέγχους).»

  Για την υπόθεση Τατσόπουλου

  «Οτιδήποτε έχει να κάνει με τις σχέσεις των βουλευτών, είναι επώδυνο και ήταν στοιχείο της μεταβατικής περιόδου που περνάμε. Θέλω, όμως, να είμαι απολύτως ειλικρινής και επειδή είναι δημοκρατικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος είναι ιδιόρρυθμος και ταυτόχρονα άνθρωπος που μπορεί να έχει κανείς ένα πεδίο συνεννόησης. Νομίζω λοιπόν ότι η λύση που δόθηκε είναι προς το συμφέρον και των θεσμών και της δημοκρατίας και της δυνατότητας συνεννόησης του ίδιου και μελλοντικά με το χώρο μας. Δεν είναι ένα μόνιμο διαζύγιο. Αυτό (σ.σ.: να είναι ξανά υποψήφιος) θα κριθεί και από την ιδιότητα του ιδίου και ημών και είμαστε όλοι σε δοκιμή, σε μια μεταβατική περίοδο και όλα αυτά είναι ανοικτά, εφόσον δεν τραυματίζονται οι σχέσεις και τίθενται όλα σε πολιτικό επίπεδο. Όλα είναι ανοικτά λοιπόν…»

  Για τις δημοτικές εκλογές και το χρόνο διεξαγωγής τους

  «Εμείς, το έχουμε θέσει το ζήτημα αυτό. Δεν έχω υπόψη μου το ρεπορτάζ και όταν δεν ξέρω κάτι… Αλλά εμείς το είχαμε θέσει. Θα έπρεπε να είναι μαζί αυτές οι διαδικασίες (σ.σ.: ευρωεκλογές και α’ γύρος δημοτικών και περιφερειακών), διότι είναι τρεις οι εκλογές, είναι και για τις περιφέρειες. Θα το ξαναθέσουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε. Τι μπορώ να πω από εκεί και πέρα; Εμπλοκή δεν μπορεί να υπάρξει, θα δοθεί στο τέλος μια λύση. Αλλά ότι το θέτουμε και μάλιστα επισταμένως εδώ και μήνες, είναι αλήθεια. Το είχε πρωτοθέσει ο Κ. Πουλάκης που είναι ο υπεύθυνος από τη γραμματεία του κόμματος για τα θέματα Αυτοδιοίκησης και το είχαμε θέσει και εμείς, διότι δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα τώρα, είναι παιχνιδάκια.»

  Αφιερώματα
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μπροστά στον καθρέφτη Εκρυψα το πρόσωπό μου πίσω από το χειροποίητο, τούλινο πέπλο με τα μικρά διαμάντια και την κοραλλένια καρφίτσα, πολύτιμο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk