• Αναζήτηση
 • Εγκατέλειψε τις ΗΠΑ η Ινδή διπλωμάτης που κατηγορείται για απάτη

  Η Ντεβιάνι Κομπραγκάντε, η ινδή διπλωμάτης την οποία κατηγόρησαν οι αμερικανικές αρχές για απάτη, εγκατέλειψε τις ΗΠΑ. « Η Κχομπραγκαντέ δεν βρίσκεται πλέον στις ΗΠΑ από τα ξημερώματα», είπε η πηγή, ενώ πριν από λίγο το επιβεβαίωσε και ο ινδός υπουργός Εξωτερικών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η Ντεβιάνι Κομπραγκάντε, η ινδή διπλωμάτης την οποία κατηγόρησαν οι αμερικανικές αρχές για απάτη, εγκατέλειψε τις ΗΠΑ. « Η Κομπραγκάντε δεν βρίσκεται πλέον στις ΗΠΑ από τα ξημερώματα», ανέφερε διπλωματική πηγή, που επιβεβαίωσε αργότερο και ο ινδός υπουργός Εξωτερικών.

  Η διπλωμάτης κατηγορείται για απάτη από τις αρχές της Νέας Υόρκης και στα μέσα Δεκεμβρίου συνελήφθη. Την Πέμπτη, οι αμερικανικές αρχές της ζήτησαν να εγκαταλείψει τη χώρα.

  Η σύλληψή της και ο σωματικός έλεγχος που υπέστη είχε προκαλέσει την οργή της ινδικής κυβέρνησης, η οποία έδειξε τη δυσφορία της με κινήσεις που πάγωσαν το κλίμα με την Ουάσινγκτον.

  Η σύλληψη της Κομπραγκάντε, η οποία ήταν αναπληρώτρια γενική πρόξενος στη Νέα Υόρκη, στις 12 Δεκεμβρίου προκάλεσε αντίποινα από την κυβέρνηση της Ινδίας κατά αμερικανών διπλωματών στο Νέο Δελχί καθώς και μαζικές διαδηλώσεις.

  Κλόνισε επίσης τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ινδίας οδηγώντας στην αναβολή δύο επισκέψεων ανώτατων αμερικανών αξιωματούχων στην Ινδία καθώς και μιας αμερικανικής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας.

  Η Κομπραγκάντε κατηγορήθηκε ότι προσκόμισε ψεύτικα έγγραφα στις αμερικανικές αρχές προκειμένου να βγάλει βίζα στην οικονόμο της, ενώ παρουσίασε και ανακριβείς δηλώσεις για το ύψος του μισθού που κατέβαλε στην υπάλληλο της το οποίο δεν ήταν το ίδιο με αυτό που είχε αρχικά συμφωνηθεί.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk