Ως το τέλος του 2014 τα κίνητρα απόσυρσης παλαιών οχημάτων

Παράταση των κινήτρων απόσυρσης παλαιών οχημάτων έως και το τέλος του 2014 προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Σχετική διάταξη αναμένεται να περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, με το σκεπτικό ότι η παράταση της προθεσμίας μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά για την αγορά αυτοκινήτων η οποία έχει υποστεί καθίζηση τα τελευταία χρόνια.

Παράταση των κινήτρων απόσυρσης παλαιών οχημάτων έως και το τέλος του 2014 προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σχετική διάταξη αναμένεται να περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, με το σκεπτικό ότι η παράταση της προθεσμίας μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά για την αγορά αυτοκινήτων η οποία έχει υποστεί καθίζηση τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, όσοι αγοράσουν έως το τέλος του 2014 καινούργια ΙΧ κυλινδρισμού κινητήρα έως 2.000 κυβικά εκατοστά, σε αντικατάσταση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή, απαλλάσσονται από το τέλος ταξινόμησης ως εξής:

-Μέχρι και 900 κυβικά εκατοστά, πλήρης απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία έως 6.000 ευρώ.

-Από 901 έως και 1.400 κ.εκ., πλήρης απαλλαγή για φορολογητέα αξία έως 8.000 ευρώ.

-Από 1.401 μέχρι και 1.600 κ.εκ., απαλλάσσονται από το 65% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000

ευρώ

-Από 1.601 μέχρι και 2.000 κ.εκ., απαλλάσσονται από το 50% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία έως 14.000 ευρώ.

Στην περίπτωση όπου η φορολογητέα αξία είναι μεγαλύτερη από τα κατά περίπτωση παραπάνω ποσά θα εισπράττεται για το επιπλέον ποσό ο προβλεπόμενος ακέραιος συντελεστής τέλους ταξινόμησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk