Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τεσσάρων ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα και εξαρθρώθηκε την 26η Απριλίου από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Πρόκειται για τους:

ΓΚΟΤΣΟΥΛΙΑ Άγγελο του Αναστασίου και της Κωνσταντίνας, γεν. 24/01/2003, στην Πάτρα Αχαίας

REXHA ARBER του AJET και της ROZA, γεν. 06/05/2001, στην Αλβανία

ΛΑΖΑΡΗ Δημήτριο του Βασιλείου και της Ιωάννας, γεν. στις 25/6/2004, στην Πάτρα Αχαίας

ΜΠΟΥΖΙΝΕΚΗ Ιωάννη-Παναγιώτη του Αθανασίου και της Άννας, γεν. στις 15/12/2004, στην Πάτρα Αχαίας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τέλεσαν, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2610695164, 2610695165 και 2610695160 του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς δρούσε η οργάνωση

Οι νεαροί ολοκλήρωσαν τουλάχιστον 65 αγοραπωλησίες ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε σε ανήλικους πελάτες, ακόμη και σε σχολικούς χώρους.

Σε υλικό που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται πως η εγκληματική οργάνωση έγραφε στους τοίχους την τιμή για την αγορά κάνναβης, ενώ σε βίντεο φαίνονται και οι κρυψώνες στις οποίες έβαζαν τα ναρκωτικά προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.