ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
20 µικρές πατάτες µε τη φλούδα τους
10 σκελίδες σκόρδου µε τη φλούδα τους
200 γρ. τσακιστές ελιές
1 κοτόπουλο, κοµµένο σε κοµµάτια
Για τη σάλτσα
ξύσµα και χυµός από 2 λεµόνια, ακέρωτα
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. λευκό πιπέρι
2 κ.σ. ταχίνι
½ φλ. ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Πλένουµε καλά τις πατάτες και τις σκελίδες του σκόρδου και τις αραδιάζουµε σε ένα ταψί, µαζί µε τις ελιές. Βάζουµε από πάνω τους τα κοµµάτια του κοτόπουλου.
Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε όλα τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το ταχίνι και το νερό, και περιχύνουµε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Ανακατεύουµε καλά χρησιµοποιώντας τα χέρια µας προκειµένου να καλυφθούν όλα τα υλικά. Ψήνουµε το φαγητό στη χαµηλότερη σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά.
Διαλύουµε το ταχίνι στο ζεστό νερό και περιχύνουµε το κοτόπουλο. Χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία στους 180°C και συνεχίζουµε το ψήσιµο για άλλα 45 λεπτά. Προτού σερβίρουµε, ανακατεύουµε τις πατάτες, ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα του ταψιού.