«Δεν μετάνιωσα που μπήκα στο lear jet του Μελισσανίδη, μετάνιωσα όμως που έγινα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ». Αυτά λέει τώρα ο κ. Στ. Σταυρίδης (φωτογραφία), ο αποπεμφθείς και πολυσυζητημένος πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από τότε που απολύθηκε και ο κ. Σταυρίδης περνά δύσκολες ώρες με την υγεία του, πλην όμως δεν χάνει ποτέ το χιούμορ του. Είπε μάλιστα ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία και μετά την αποπομπή του με τον κ. Μελισσανίδη (για κοινωνικά θέματα), αλλά εισέπραξε και ένα SMS από τον. Ι. Στουρνάρα, τον υπουργό που τον είχε αποπέμψει: «Δεν θέλησε να μου τηλεφωνήσει, ποιος ξέρει γιατί, αλλά μου έστειλε μήνυμα με το οποίο μου ευχόταν περαστικά» λέει.
***
Ο κ. Σταυρίδης λέει ότι έφυγε με το κεφάλι ψηλά από το ΤΑΙΠΕΔ και αναγνωρίζει τις δυσκολίες της κυβέρνησης να βρει αντικαταστάτη του: «Ο πρόεδρος δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες, δεν είναι πολιτικοποιημένος και έτσι βάλλεται από παντού. Για το μόνο που μετάνιωσα είναι ότι δέχτηκα να πάω σε αυτή τη θέση. Οσο για το ιδιωτικό αεροσκάφος που με πήγε στην Κεφαλλονιά, τι να μετανιώσω. Δεν έχω πρόβλημα με τα lear jets, είμαι καθαρός, μου αρέσει η απλή ζωή» έλεγε.
Οταν μπούκαρε η Ραχήλ

Θα σας περιγράψω τώρα πώς η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή «μπούκαρε» στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα χωρίς να μπορέσουν να την… αναχαιτίσουν ούτε τα ΜΑΤ, ούτε οι σεκιουριτάδες του υπουργείου, ούτε η φρουρά, αλλά ούτε οι γραμματείς του υπουργού. Οχι μόνον εισέβαλε στο υπουργικό γραφείο, αλλά ζήτησε από την ασφάλεια του υπουργού να επιτρέψει την είσοδο στο υπουργείο και άλλων βουλευτών.
***
Φορώντας ένα στενό τζιν και μια μαύρη μπλούζα η βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν ξεχώριζε από πολλές διαδηλώτριες στην πορεία που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης ενάντια στο «ξεπούλημα», όπως έγραφαν τα πανό, της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Οταν έφτασε στο Γενικό Λογιστήριο τα ΜΑΤ δεν την άφησαν να προχωρήσει: «Είμαι βουλευτής και θα μπω μέσα, δεν μπορείς να μου απαγορεύεις την είσοδο». Τα ΜΑΤ τα έχασαν από τον ορμή της βουλευτού, η Ραχήλ αναγκάστηκε να σπρώξει για να εισέλθει στο Γενικό Λογιστήριο, όπου στεγάζεται το γραφείο του κ. Σταϊκούρα. Και όταν μπήκε μέσα, πήγε κατευθείαν στο γραφείο του κ. Σταϊκούρα, η φρουρά του οποίου σάστισε βλέποντάς την να μπαίνει έτσι φουριόζα: «Δεν μπορείτε να δείτε τον υπουργό γιατί αυτή την ώρα απουσιάζει» της είπε η γραμματέας του υπουργού, η οποία είχε ειδοποιηθεί για το τι είχε συμβεί από την ασφάλεια του κτιρίου:
***
«Και πού απουσιάζει ο υπουργός;» ρώτησε η Ραχήλ: «Είναι στην οδό Νίκης μαζί με τον κ. Στουρνάρα» ήταν η απάντηση της πιστής γραμματέως: «Δεν πειράζει, θα καθήσω εδώ και θα τον περιμένω, ό,τι ώρα κι αν έρθει. Γιατί, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα έρθει στο γραφείο του» είπε αποφασισμένη για όλα η βουλευτής. Και ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά της ο κ. Σταϊκούρας. Ποιος είδε τότε τη Ραχήλ και δεν φοβήθηκε: «Μου λέτε ψέματα, εδώ είναι ο υπουργός, δεν ήρθε τώρα και πώς να έρθει από τη Νίκης, αφού η είσοδος του υπουργείου είναι αποκλεισμένη από τους διαδηλωτές» έλεγε και ζήτησε από τον υπουργό να επιτρέψει σε όλους του βουλευτές που βρίσκονταν μαζί με τους διαδηλωτές στην Πανεπιστημίου να «έρθουν όλοι πάνω».

Διαδηλωτές εναντίον Παυλόπουλου

Ενας άλλος πρώην υπουργός δεν είχε την τύχη του κ. Σταϊκούρα, να βρίσκεται δηλαδή στο γραφείο του την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδήλωση για τη ΛΑΡΚΟ και για τις άλλες επιχειρήσεις των αμυντικών συστημάτων. Ο κ. Πρ. Παυλόπουλος βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαδηλωτές μπροστά στη Βουλή και όχι μόνον τον αποδοκίμασαν, αλλά του εκσφενδόνισαν και μπουκάλια νερού. Η κατάσταση ήταν επικίνδυνη για τον πρώην υπουργό, αλλά η αστυνομία βρήκε τρόπο και τον φυγάδευσε. Αργότερα ο κ. Παυλόπουλος έλεγε ότι έφταιγε ο ίδιος, επειδή δεν υπολόγισε τη δικαιολογημένη, όπως τη χαρακτήρισε, οργή του κόσμου.
***
Ετοιμο πάντως είναι το νέο βιβλίο του κ. Παυλόπουλου με τίτλο «Το δημόσιο δίκαιο στον αστερισμό της οικονομικής κρίσης», στο οποίο κάνει λόγο και τον «λαβύρινθο της βαθιάς οικονομικής κρίσης», για τον νεοφιλελεύθερο «Μινώταυρο της απορρύθμισης» που παραμονεύει και για τον θεσμικό «Θησέα» που καλείται να υπερασπιστεί ό,τι έχει απομείνει. Δηλαδή από το δικαίωμα αίτησης και παροχής δικαστικής προστασίας ως το δικαίωμα στην ιδιοκτησία και τα εν γένει κοινωνικά δικαιώματα.
Διορισμοί με το «καλημέρα»

Δεν πρόλαβε ο κ. Ι. Δριβελέγκας να εγκατασταθεί στο νέο του γραφείο στην αντιπροεδρία της Βουλής και να σου άρχισε τις προσλήψεις. Με το «καλημέρα» διόρισε δύο μετακλητούς υπαλλήλους, τους Α.Χ. και Γ. Π., οι οποίοι εντάχθηκαν στη μισθοδοσία των μετακλητών υπαλλήλων. Το δικαιούται βεβαίως, αλλά τέτοιες ημέρες τέτοια λόγια.

***

Ποια ανεξάρτητη αρχή, η οποία χειρίζεται ίσως τα πιο ευαίσθητα θέματα που έχουν σχέση με ελέγχους και με την πάταξη της διαφοράς, ζήτησε να… εξαιρεθεί από τους ελέγχους ως το 2015; Το ζήτησε μάλιστα εγγράφως, με τη δικαιολογία όταν δεν πρόλαβε ακόμη να… οργανωθεί. Το αίτημά της, έμαθα, δεν απορρίφθηκε, αλλά εξετάζεται (μετά την πρώτη έκπληξη που έπαθαν οι αρμόδιοι που το παρέλαβαν).

HeliosPlus