Τον περασμένο Φεβρουάριο ο κ. Μπόικο Μπορίσοφ αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από κύμα διαδηλώσεων που είχαν σαρώσει τη Βουλγαρία κατά της κυβέρνησής του. Πρόσφατα ο 54χρονος πρώην πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κατάφερε να κλέψει και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας. Σε ηλικία 54 ετών 2 μηνών και 12 ημερών ο κ. Μπορίσοφ έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί ποτέ σε επαγγελματικό βουλγαρικό πρωτάθλημα.

Φορώντας τη φανέλα με το Νο 13 της Βίτοσα Μπίστριτσα αγωνίστηκε για 54 λεπτά εναντίον της Ρακόφσκι σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Αν και «διωγμένος» από τις μαζικές διαδηλώσεις ο κ. Μπορίσοφ απολαμβάνει υψηλής δημοτικότητας μεταξύ των ποδοσφαιρόφιλων. Στον αγώνα με τη Ρακόφσκι οι οπαδοί που βρέθηκαν στο στάδιο της Λοκομοτίβ τον αποθέωναν κάθε φορά που έρχονταν σε επαφή με την μπάλα.

Το 2011 σε δημοψήφισμα για τον δημοφιλέστερο ποδοσφαιριστή της Βουλγαρίας ο κ. Μπορίσοφ είχε νικήσει τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, τότε αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο βούλγαρος πολιτικός είχε λάβει το 44% των ψήφων έναντι 24% του διεθνούς ποδοσφαιριστή. Τότε ο Μπορίσοφ αφού είχε ζητήσει από τους οργανωτές του δημοψηφίσματος να το ακυρώσουν λέγοντας ότι η υπερψήφησή του ήταν μια ψήφος διαμαρτυρίας και δηλώνοντας ότι «η ψήφος αυτή δεν σημαίνει ότι είμαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής αλλά ότι το βουλγάρικο ποδόσφαιρο χρειάζεται κάθαρση».