ΥΛΙΚΑ (για 2 άτοµα)

600 γρ. µοσχαρίσιο κρέας, σε 4 φέτες (τρανς ή νουά)

αλάτι

καυτερή πάπρικα

2 µέτριες µελιτζάνες

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 µεγάλο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες

50 γρ. γραβιέρα, τριµµένη

10 φύλλα φρέσκου φασκόµηλου

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

200 ml κόκκινο ξηρό κρασί

2 κ.σ. κρέµα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάµε µε τον µπάτη τις φέτες του µοσχαριού (ή ζητάµε από τον κρεοπώλη µας να το κάνει), ώστε να λεπτύνουν αρκετά. Τις πασπαλίζουµε µε αλάτι και πάπρικα και τις αφήνουµε στην άκρη. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουµε τις µελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ., τις αλατίζουµε, τις ραντίζουµε µε λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουµε για 15-20 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουµε σε λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκοµµένο κρεµµύδι και το σκόρδο και αλατίζουµε ελαφρώς. Μόλις ροδίσουν, αποσύρουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε τη γραβιέρα και το φασκόµηλο και ανακατεύουµε καλά.

Απλώνουµε τις φέτες του µοσχαριού στον πάγκο και µοιράζουµε στην καθεµιά τις µελιτζάνες και το µείγµα γραβιέρας-µυρωδικών. Τυλίγουµε σε ρολάκια και δένουµε σφιχτά µε σπάγκο.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το βούτυρο και τηγανίζουµε τα ρολάκια, µέχρι να ροδίσουν. Σβήνουµε µε το κρασί και µαγειρεύουµε σε χαµηλή προς µέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Λίγο προτού σερβίρουµε, περιχύνουµε µε την κρέµα γάλακτος και την αφήνουµε να δέσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγο νερό. Αποσύρουµε από τη φωτιά, κόβουµε προσεκτικά τον σπάγκο και σερβίρουµε, πασπαλίζοντας, αν θέλουµε, µε φουντίτσες φασκόµηλου.