Απόγευµα Κυριακής και ο κόσµος δεν σταµατά να µπαινοβγαίνει στο εργαστήριο παγωτού της Σταυρούλας Παρίση. Αλλοι κρατούν χωνάκι, άλλοι κυπελλάκι και οι πιο µερακλήδες φεύγουν αγκαλιά µε χορταστικές οικογενειακές συσκευασίες για το σπίτι. Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για ένα παγωτό που αν το δοκιµάσεις δύσκολα αντιστέκεσαι, ίσως επειδή η ιδιοκτήτρια διατηρεί την αυθεντική συνταγή παγωτού που της δίδαξαν οι γονείς της, οι οποίοι και άνοιξαν το εργαστήριο το 1968. «Πρώτα έδωσα στην κόρη µου παγωτό και ύστερα βρεφική κρέµα» λέει χαριτολογώντας η ίδια και συµπληρώνει: «Στο εργαστήριό µας δεν θα συναντήσει κανείς πολύπλοκες γεύσεις. Επιµένουµε κλασικά: στην κρέµα, στο κακάο, στη φράουλα, στο φιστίκι, στο καϊµάκι και στο παρφέ. Είναι παραδοσιακές γεύσεις που φτιάχνουµε µε αγνά συστατικά, χωρίς προσθήκη χηµικών ουσιών. Ετσι, τα υλικά µου είναι απλά: γάλα, ζάχαρη, αβγά, βανίλια, κακάο, σοκολάτα, φράουλες και φιστίκι».

Και το ίδιο το εργαστήριο, άλλωστε, σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο µε την παλιά ζυγαριά και το αθάνατο ψυγείο που φέρει την επιγραφή «Ο χειµών». Η παρασκευή παγωτού ξεκινά ευλαβικά νωρίς το πρωί, κάθε ηµέρα, και για τον λόγο αυτόν το µαγαζί ανοίγει στη 1.00 το µεσηµέρι, παραµένοντας ανοιχτό µέχρι τις 10.00 το βράδυ, καθηµερινές και τα Σαββατοκύριακα. {{{ moto }}}