Το ρολόι-τηλέφωνο-κάμερα!

Μια ομάδα φοιτητών στην Ινδία κατασκεύασε ένα gadget που μοιάζει με αυτά που βγαίνουν από το εργαστήριο του Q και παραδίδονται στον Τζέημς Μποντ. Πρόκειται για ένα ρολόι χειρός με το οποίο μπορεί ο κάτοχος του εκτός από το να βλέπει την ώρα να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις και να στέλνει γραπτά μηνύματα ενώ διαθέτει επίσης ενσωματωμένη κάμερα.

Μια ομάδα φοιτητών στην Ινδία κατασκεύασε ένα gadget που μοιάζει με αυτά που βγαίνουν από το εργαστήριο του Q και παραδίδονται στον Τζέημς Μποντ. Πρόκειται για ένα ρολόι χειρός με το οποίο μπορεί ο κάτοχός του εκτός από το να βλέπει την ώρα να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις και να στέλνει γραπτά μηνύματα ενώ διαθέτει επίσης ενσωματωμένη κάμερα.

Το Androidly όπως είναι ευνόητο έχει ως λειτουργικό σύστημα το Android και επιτρέπει τη σύνδεση σε δίκτυα ασύρματης δικτύωσης (Bluetooth, Wi-Fi) ενώ διαθέτει σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS). Η οθόνη του ρολογιού είναι 2 ιντσών, ζυγίζει 160 γρμ, έχει μνήμη 256 MB RAM και αποθηκευτική δυνατότητα μέχρι και 16 GB. Εχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια ρολόγια που έχουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με κινητά τηλέφωνα αλλά το Androidly είναι το πρώτο που διαθέτει ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα.

Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk