Ο πρώτος από τους οχτώ ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη λίστα με τους υπό παραχώρηση παίκτες αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό. Ο γάλλος στόπερ Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ συμφώνησε να λύσει το συμβόλαιό του με τους Πράσινους, το οποίο έληγε το επόμενο καλοκαίρι.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ, που βρισκόταν επί αρκετές εβδομάδες σε διαπραγματεύσεις με τον 34χρονο ποδοσφαιριστή για την αποδέσμευσή του.

Με την αποχώρηση του Μπουμσόνγκ, το μπάτζετ της ΠΑΕ θα ελαφρύνει κατά περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς ο πρώην άσος της Λυών, της Γιουβέντους, της Νιούκαστλ, της Ρέιντζερς και της Οσέρ, είχε καθαρό μισθό περίπου 800.000 ευρώ, ενώ το Τριφύλλι πλήρωνε επιπλέον 700.000 ευρώ στην εφορία.

Ο Μπουμσόνγκ που φημολογείται ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στη γαλλική Ναντ αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2010 και πραγματοποίησε 78 συμμετοχές (63 πρωτάθλημα, 2 κύπελλο και 13 Ευρώπη) με το Τριφύλλι, ενώ πέτυχε και εφτά γκολ.

Πλέον οι Πράσινοι επικεντρώνονται στην αποχώρηση των υπόλοιπων εφτά (Κουίνσι, Βιτόλο, Τοτσέ, Βελάσκες, Φορναρόλι, Πίντο και Σο) που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα».