Αυξάνονται επισκέπτες και έσοδα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ευχάριστα τα νέα από την επισκεψιμότητα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων για τον μήνα Φεβρουάριο καθώς η αύξηση των ατόμων που πέρασαν τις πόρτες τους προδιαθέτει και για παρόμοια συνέχεια.

Ευχάριστα τα νέα από την επισκεψιμότητα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων για τον μήνα Φεβρουάριο καθώς η αύξηση των ατόμων που πέρασαν τις πόρτες τους προδιαθέτει και για παρόμοια συνέχεια. Συγκεκριμένα κατά 33,5% αυξήθηκαν οι επισκέπτες των μουσείων τον Φεβρουάριο του 2013 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με ταυτόχρονη αύξηση και των εισπράξεων κατά 15,7%. Οσον αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους εξάλλου η αύξηση των επισκεπτών ήταν κατά 44,2% με παράλληλη αύξηση των εισπράξεων κατά 57,8% .

Αλλά και γενικότερα στους δύο πρώτους μήνες του έτους παρουσιάσθηκε αύξηση επισκεπτών στα μουσεία σε ποσοστό 24,5% με αύξηση εισπράξεων σε ποσοστό 7,9% . Αντίστοιχα στους αρχαιολογικούς χώρους και για το ίδιο διάστημα υπήρξε αύξηση κατά 39,4%, με ταυτόχρονη αύξηση εισπράξεων κατά 40,9% .

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός της μεγάλης αύξησης επισκεψιμότητας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε ποσοστό 105,6% κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην εξαιρετική έκθεση για το «Ναυάγιο των Αντικυθήρων». Μεγάλη και η αύξηση επισκεπτών στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας (κατά 81,9%) και ακολουθούν το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου (52,8%), το Μουσείο Ρόδου (48,5%) και το Μουσείο Ηρακλείου (30,5%).

Ο Μυστράς με αύξηση επισκεπτών κατά 207,4% βρέθηκε στην πρώτη θέση επισκεψιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους ενώ ακολουθούν η Αρχαία Ολυμπία (86,5%), η Κάμειρος (75,4%), Οι Μυκήνες και η Κνωσός (60,2%).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk