Αργησε να βρει τα πατήματά του, αμφισβητήθηκε αρκετά, του πήρε ενάμιση μήνα μέχρι να πετύχει το πρώτο επίσημο τέρμα του στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο μόλις μπήκε στο κλίμα, ο βέλγος επιθετικός Κέβιν Μιραλάς απέδειξε ότι δεν είναι μία τυχαία περίπτωση ποδοσφαιριστή και ότι η θέση του στο κατά πολλούς κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου του ανήκει δικαιωματικά.

«Είναι μία από τις πιο έξυπνες μεταγραφές του καλοκαιριού. Κόστισε φθηνά, είναι μόλις 25 ετών και υπερταλαντούχος. Αν παρουσιάσει τη λογική πρόοδο, τότε το ερχόμενο καλοκαίρι η Εβερτον θα τον πουλήσει αντι 20 εκατ. στερλινών» ίσως και να υπερέβαλε ο παλαιός φορ της ομάδας κ. Τόνι Κότι ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σχολιαστής στο τηλεοπτικό δίκτυο SkySports.

Ο Μιραλάς ολοκλήρωσε την πρώτη σεζόν του στην Εβερτον μετρώντας 27 συμμετοχές και 6 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ αγωνιζόμενος ως ακραίος επιθετικός και όχι εντός της περιοχής όπως προτιμά. Ωστόσο κατάφερε με την ταχύτηταμ την οξυδέρκεια και την υψηλή τεχνική κατάρτισή του να αποδώσει εξαιρετικά και δικαιώσει τον πρώην τεχνικό της ομάδας κ. Ντέιβ Μόγες ο οποίος δαπάνησε 6 εκατ. λίρες για την αγορά του από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2012.

Ηδη υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο σκωτσέζος προπονητής ίσως επιχειρήσει την απόκτησή του ως τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πια αν και αυτό δεν είναι πιθανό να συμβεί αυτό το καλοκαίρι καθώς δεν θέλει να ανοίξει διαμάχη με τους οπαδούς της Εβερτον οι οποίοι εξακολουθούν να τον λατρεύουν παρά τη φυγή του μετά από 11 συναπτά έτη παρουσίας στο Λίβερπουλ.