Επικίνδυνες αποστολές στο νησί της Κιμώλου (video)

Δείτε ένα βίντεο που πραγματικά προκαλεί σοκ και φανερώνει τις δραματικά αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να καταπλεύσουν τα πλοία στα απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων.

Δείτε ένα βίντεο που πραγματικά προκαλεί σοκ και φανερώνει τις δραματικά αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να καταπλεύσουν τα πλοία στα απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων.

Οπως μεταδίδει το cyclades24.gr το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής επιχειρεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Ψάθης Κιμώλου, ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου 2013, ενώ στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ. Τα τεράστια κύματα, όχι απλά κατακλύζουν τη μικρή προβλήματα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή μετατρέποντας σε ποτάμι τον παραλιακό δρόμο.

Οι καβοδέτες με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να δέσουν το πλοίο στο λιμάνι διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή αφού τα κύματα τους σκεπάζουν και λίγο έλειψε να τους παρασύρουν.

Η όλη επιχείρηση, ήταν ναι μεν επιτυχημένη λόγω της ικανότητας και του ηρωισμού του καπετάνιου του Αδαμάντιος Κοραής ωστόσο, τα φαινόνενα αυτά είναι σχεδόν καθημερινά τη χειμερινή περίοδο στα τελείως ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων που δέρνουν οι αέρηδες.

Σύμφωνα με την έκθεση της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων για τα ελληνικά λιμάνια κατά την περσινή χρονιά για την Κίμωλο αναφέρονταν πως ήταν απαραίτητη η φωτοσήμανση των βραχονησίδων Ρευματονήσια, η επέκταση προβλήτα από δυτικά προς ανατολικά, η κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από νότιους – νοτιοανατολικούς ανέμους και η τοποθέτηση προσκρουστήρων.

Τι δήλωσε ο αρχηγός του Λιμενικού
Αναφερόμενος στο θέμα, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφύλακη Αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κιμώλου για την επαγγελματική τους ευσυνειδησία, τον Πλοίαρχο και το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” για τη ναυτοσύνη που επέδειξαν καθ’ όλη τη διαδικασία πρόσδεσης του εν λόγω πλοίου στο λιμένα της Κιμώλου, επιτυγχάνοντας έτσι την ασφαλή από/ επιβίβαση επιβατών και οχημάτων κι ενώ επικρατούσαν εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Πράξεις όπως αυτές αποδεικνύουν έμπρακτα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε άρρηκτα συνδεδεμένη την ηπειρωτική με τη νησιωτική χώρα ακόμα και υπό τις δυσκολότερες συνθήκες και συγκυρίες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk