Παρ’ ότι πρωταγωνιστεί στη νέα περιπέτεια «Beautiful Creatures», («Όμορφα πλάσματα»), ο Τζέρεμι Άιρονς ομολογεί ότι ποτέ δεν θα πήγαινε να δει την ταινία στον κινηματογράφο, ενώ παραδέχεται ότι δέχτηκε να πάρει μέρος σ’ αυτή μόνο και μόνο διότι ήθελε μια καινούργια δουλειά.

«Δεν είναι το είδος της ταινίας που θα πήγαινα να δω», ανέφερε σχετικά ο 64χρονος ηθοποιός. «Μου άρεσε ο Ρίτσαρντ (Λα Γκραβενίζ), ο σκηνοθέτης, ήξερα ότι η Έμμα Τόμσον ήταν αναμεμειγμένη σ’ αυτήν και ότι τα γυρίσματα θα γίνονταν στην Νέα Ορλεάνη, μια πόλη που πέρασα υπέροχα όταν γυρίζαμε τη “Λολίτα”», ανέφερε σχετικά. «Για μένα (αυτή η ταινία) δεν σημαίνει τίποτα», ανέφερε. «Είμαι σίγουρος (όμως) ότι τα παιδιά θα λατρέψουν όλο το υπερφυσικό στοιχείο της ταινίας»

Το φιλμ που βασίζεται στη μυθιστορηματική σειρά «The Caster Chronicles» έχει ακουστεί ότι παρουσιάζει ομοιότητες με το «Λυκόφως» («Twilight») επειδή αναφέρεται επίσης σε μια εφηβική ιστορία αγάπης σε υπερφυσικό «φόντο», αλλά ο Τζέρεμι Άιρονς δεν φαίνεται να ανησυχεί για την αποδοχή της από τους φίλους του κινηματογράφου και ειδικά από το νεαρό κοινό.

Στα «Όμορφα πλάσματα» παίζουν επίσης οι Άλις Ένγκλερτ, Τζακ Ο’ Κόνελ, Βαϊόλα Ντέιβις κ.α.