Σχεδόν μία εβδομάδα πριν την έξοδο στις αίθουσες του υποψήφιου για 8 Όσκαρ, μιούζικαλ, «Οι Άθλιοι», έγινε η πρεμιέρα της ταινίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών από την κινηματογραφική εταιρεία UIP και τις εκδόσεις Λιβάνη.

Οι οικοδεσπότες της βραδιάς καλωσόρισαν στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου, μεταξύ άλλων, τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό και πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, κ. Παναγιώτη Πικραμένο με τη σύζυγό του, τις κυρίες της τηλεόρασης, Ευγενία Μανωλίδου και Αγγελική Νικολούλη, τις Ρίτα Πικρού – Μωραϊτάκη, Έλγκα Νταϊφά και Παναγιώτα Λιβάνη, τους δημοσιογράφους Σωτήρη Δανέζη και Προκόπη Δούκα, τους κριτικούς κινηματογράφου, Γιάννη Ζουμπουλάκη, Δημήτρη Δανίκα και Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη, το ζεύγος Δημήτρη και Αγγέλα Τσίτουρα, και τον ηθοποιό Παναγιώτη Μπουγιούρη.

Η καινούργια ταινία σε σκηνοθεσία του, βραβευμένου με Όσκαρ, Τομ Χούπερ συνιστά μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μιούζικαλ βασισμένου στους Άθλιους του Βίκτωρος Ουγκώ. Οι Χιου Τζάκμαν, Ράσελ Κρόου, Αν Χάθαγουέι, Αμάντα Σέιφριντ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και άλλοι συμπρωταγωνιστούν στην ταινία που έχει ήδη βραβευτεί με 3 Χρυσές Σφαίρες. Την απόδοση του λιμπρέτου στον ελληνικό υποτιτλισμό υπογράφει η Μαριάννα Τόλη που ήταν επίσης παρούσα στη βραδιά, που έκλεισε με ένα after party στο φουαγιέ του Γαλλικού Ινστιτούτου.