Διαστημικό «αετό» ετοιμάζει η NASA

H NASA ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα τεράστιο αετό που θα πετάξει στο Διάστημα το 2014. Πρόκειται για ένα ιστίο που θα κινείται με την ηλιακή ενέργεια και στόχος της NASA είναι να διαπιστώσει αν είναι εφικτή αλλά και αποτελεσματική η χρήση της ως προωθητικός μηχανισμός σε διαστημικά σκάφη.

H NASA ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα τεράστιο «αετό» που θα πετάξει στο Διάστημα το 2014. Πρόκειται για ένα ιστίο που θα κινείται με την ηλιακή ενέργεια και στόχος της NASA είναι να διαπιστώσει αν είναι εφικτή αλλά και αποτελεσματική η χρήση της ως προωθητικός μηχανισμός σε διαστημικά σκάφη.

Το Sunjammer, όταν η κατασκευή του ολοκληρωθεί, θα είναι ένα ιστίο 38 μέτρων με επιφάνεια 1.208 τ.μ. Παρά το μέγεθός του το ιστίο θα έχει βάρος μόλις 32 κιλά. Στόχος της αποστολής είναι να καταφέρει να καλύψει με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας απόσταση τριών εκατομμυρίων χλμ. Το ιστίο θα αποτελείται από μια βελτιωμένη εκδοχή του μονωτικού υλικού Kapton που χρησιμοποιείται κυρίως σε αντικείμενα ή εξαρτήματα που χρειάζονται θερμική προστασία. Στο Sunjammer θα είναι τοποθετημένη μια κάμερα που θα καταγράφει κάθε στιγμή του ταξιδιού του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science