«Όταν μου έστειλαν το σενάριο, το διάβασα και κατάλαβα αμέσως ότι ήθελα να πάρω μέρος σ’ αυτό το project», δήλωσε η Κάιλι Μινόγκ. Σε τι αναφερόταν η 44χρονη ποπ σταρ; Μα φυσικά, στην τηλεταινία βασισμένη στη ζωή του Άντι Γουόρχολ όπου θα πρωταγωνιστήσει ενσαρκώνοντας ένα χαρακτήρα βασισμένο στη μούσα του μεγάλου εικαστικού, το μοντέλο Έντι Σέντγουικ. Ο λόγος για την τηλεταινία που θα παρουσιαστεί στο Sky Arts Chanel με τον Βρετανό ηθοποιό Πήτερ Σεραφιμόβιτς να υποδύεται τον Άντι Γουόρχολ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του επίσης βρετανού ηθοποιού, Μαρκ Γουόρεν.

Η αυστραλιανής καταγωγής Κάιλι Μινόγκ – που, σημειωτέον, συνέδεσε το όνομά της με τα ποπ hits της δεκαετίας του ’80 – δεν είναι η πρώτη που υποδύεται την μούσα του Αμερικανού πολυσχιδή καλλιτέχνη. Η 32χρονη Αγγλίδα ηθοποιός Σιένα Μίλερ έχει ενσαρκώσει την Έντι Σέντγουικ στην ταινία του 2007 με τίτλο «Factory Girl» όπου ο Γκάι Πιρς έπαιζε τον Άντι Γουόρχολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κάιλι Μινόγκ έχει σκοπό να επικεντρωθεί στην καριέρα της ως ηθοποιός. Λέγεται μάλιστα ότι έπειτα από 25 χρόνια στη μουσική η διάσημη ερμηνεύτρια θα εγκαταλείψει το τραγούδι για να αφοσιωθεί στην υποκριτική. Αυτά ανέφεραν προσφάτως δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου με αφορμή τη διακοπή της συνεργασίας με τον μάνατζέρ της, Τέρι Μπλέινεϊ, τον άνθρωπο που την ανέδειξε στο καλλιτεχνικό στερέωμα.Η ίδια ωστόσο το αρνείται με σχετική της δήλωση στο twitter.

Η Κάιλι Μινόγκ έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του θεάματος ως Σαρλέν, μια μαθήτρια στην αυστραλέζικη σαπουνόπερα «Neighbours». Έχει κάνει επίσης αρκετές εμφανίσεις, μεταξύ των οποίων και στις ταινίες «Moulin Rouge» και «Holy Motors», ενώ έχει συμμετάσχει και σε τηλεοπτικές σειρές.

Η Μινόγκ η οποία έχει πουλήσει περισσότερους από 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, πρόσφατα έδωσε μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ευτυχώς κατάφερε να βγει νικήτρια. Έτσι, τώρα φαίνεται να επιστρέφει δυναμικά στην ηθοποιία.