Για τις δηλώσεις Σκουρλέτη{{{ moto }}}

Έχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον Δένδια να με συλλάβει. Τα ρόπαλα αυτά είναι σε αυτά τα ωραία κονταράκια που έχει και το ΚΚΕ και χρησιμεύουν στις πορείες για να υπάρχει αλυσίδα προστασίας. Δεν ήξερα ότι κηρύχθηκαν παράνομα. Επειδή στην τελευταία διαδήλωση για τη Μέρκελ ήμουν μπροστά σε σύλληψη 17 πιτσιρικάδων από την αστυνομία με μόνο κριτήριο ότι είχαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, καταλαβαίνετε ότι η πολιτεία έχει περάσει σε άλλες μεθόδους.

Σοβαρά είπατε ότι έχετε σε ρόπαλα τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ;

Μα είναι αυτά τα ρόπαλα τα γνωστά, που τα κρατάμε και κάνουμε αλυσίδες. Πριν γίνω βουλευτής ήμουν και πολίτης και εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Όταν κάναμε διαδηλώσεις οργανωμένα, ο ίδιος ο κομματικός οργανισμός φέρνει τέτοια σημαιάκια με ρόπαλα τα όποια χρησιμεύουν στην αλυσίδα που προστατεύει την πορεία. Είναι παράνομο; {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για την Βίλα Αμαλία

Είναι προφανές για όσους έχουν ζήσει έστω και για λίγο καιρό σε εκείνη την περιοχή ότι στον συγκεκριμένο χώρο γίνονταν συναυλίες, έδειχναν ταινίες, έχουν γίνει εκθέσεις ζωγραφικής. Προφανέστατα υπάρχει και μια τέτοια λειτουργία του χώρου. Δεν καταλαβαίνω γιατί και χθες είδα όλη την παρέλαση της ακροδεξιάς προπαγάνδας, όπου μας είπαν διάφορα πράγματα από αυτά που έχουμε ακούσει και άλλες φορές. Είναι μια προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει χώρους που υπάρχουν σημεία αντίστασης και αντίδρασης στις μνημονιακές πολιτικές. Είναι χώρος αντίστασης και παρέμεινε για 22 χρόνια γιατί είναι ένας χώρος στον οποίο ελεύθερα μπορούσες να πας να παρακολουθήσεις οτιδήποτε. Το αν είναι κατάληψη δημόσιου χώρου ας αφήσουμε να το λύσει η Δικαιοσύνη όταν και αν θα γίνει η δίκη. Ήταν αγκάθι στο μάτι της Χρυσής Αυγής γιατί εκείνο το συγκεκριμένο σημείο προστάτευε μετανάστες και οποιονδήποτε άλλον αναξιοπαθούντα και οι άστεγοι της περιοχής μπορούσαν να βρουν κατάλυμα για να κοιμηθούν και η νεολαία μπορούσε να παρακολουθήσει μια συναυλία ή εκθέσεις βιβλίου και ζωγραφικής. Αυτό το πράγμα δεν άρεσε και για αυτό το λόγο έκλεισε. Αν θέλει η κυβέρνηση να κλείσει οποιεσδήποτε καταλήψεις, ας μας το πει ανοιχτά.