Πλήγμα στον τουρισμό τα κλειστά μουσεία τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες

Εκκληση προς τους φύλακες αρχαιολογικών χώρων «να βρουν άλλους τρόπους διαμαρτυρίας», απευθύνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κ. Γ. Τελώνης.

Εκκληση προς τους φύλακες αρχαιολογικών χώρων «να βρουν άλλους τρόπους διαμαρτυρίας», απευθύνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κ. Γ. Τελώνης. Απευθυνόμενος στην Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), με αφορμή την εισήγηση της πλειοψηφίας για αποχή τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από την 1/1/2013, εξαιτίας της καθυστέρησης των υπουργικών αποφάσεων που θα εγκρίνουν την αμοιβή των φυλάκων των μουσείων τις συγκεκριμένες ημέρες, ο κ. Τελώνης υπογραμμίζει τις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια κίνηση στον εισερχόμενο τουρισμό.

«Μην αποθαρρύνουμε άλλο τους τουρίστες να έρθουν στη χώρα», τονίζει ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, προσθέτοντας ότι επηρεάζεται ξανά ένα ευαίσθητο κομμάτι του τουρισμού, ιδίως σε ό,τι αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ειδικά οι ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έρχονται και για τον πολιτισμό, σημειώνει ο κ. Τελώνης, συμπληρώνοντας ότι αν τα μουσεία είναι κλειστά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στις επιλογές των τουριστών.

Την ίδια ώρα, ο ίδιος παρακαλεί τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τζαβάρα να ενσκήψει στο θέμα για να λυθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Parties, μόνο parties Η νεαρή, ωραιότατη Κάια Γκέρμπερ, η 18χρονη super model κόρη της Σίντι Κρόφορντ, η οποία λατρεύει την ελληνική μουσική... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk