Τα Χριστούγεννα και το νέο έτος συχνά σηματοδοτούν νέα ξεκινήματα, όνειρα ή ακόμη και νέες αφίξεις, όπως π.χ. η γέννηση ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Περιπλανώμενοι ανάμεσα σε χιλιάδες εφαρμογές για smartphones εντοπίσαμε μερικές από τις πλέον περιζήτητες για τα ζευγάρια που ήδη περιμένουν μωράκι ή που σχεδιάζουν να το αποκτήσουν μέσα στους επόμενους μήνες και σας τις παρουσιάζουμε.

Γυναικείο… ημερολόγιο
Εναν πολύ προσωπικό «βοηθό» για την καταγραφή εμμηνορροϊκού κύκλου, των συμπτωμάτων που τον συνοδεύουν και τον υπολογισμό των γόνιμων ημερών αποτελεί το iPeriod για χρήστες συσκευών iOS –διατίθεται δωρεάν στη βασική έκδοση. Στην ίδια λογική για τις κυρίες που δηλώνουν «φίλες» των Android συσκευών, το δωρεάν OvuView αποκαλύπτει ένα προσωπικό ημερολόγιο για τον οργανισμό τής κάθε γυναίκας. Και οι δύο εφαρμογές διαθέτουν κωδικό ασφαλείας για μεγαλύτερη προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Η πρώτη μου φάρμα
Μια πολύχρωμη φάρμα γεμάτη χαρούμενα ζωάκια περιμένει το παιδικό άγγιγμα για να ζωντανέψει. Μέσα από όμορφα γραφικά η εφαρμογή Peekaboo Barn συστήνει τα οικόσιτα ζώα στα παιδιά διδάσκοντάς τα αγγλικά ή ισπανικά. Οι μικροί χρήστες γνωρίζουν τους ήχους των ζώων, μαθαίνουν την ονομασία τους και μέσα από μια σειρά ευχάριστων δραστηριοτήτων αναπτύσσουν τις μαθησιακές τους δεξιότητες. H εφαρμογή διατίθεται και ως δωρεάν Lite έκδοση για συσκευές iOS και Android.


«Ανδρική» εγκυμοσύνη

Οι πατεράδες βιώνουν την εγκυμοσύνη της συντρόφου τους με τον δικό τους τρόπο. Επειδή ακριβώς δεν έχουν τη δυνατότητα να τη νιώσουν όπως η μητέρα, πολλές φορές οι παραστατικές προσεγγίσεις είναι πιο αποτελεσματικές στο να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Η εφαρμογή m Pregnancy για χρήστες συσκευών iOS συνδυάζει σημαντικές πληροφορίες με χιούμορ και τις παρουσιάζει με έναν πρωτότυπο τρόπο. Ετσι, για παράδειγμα, οι μπαμπάδες θα γνωρίζουν σε ποια φάση της κύησης το έμβρυο έχει μέγεθος πώματος μπουκαλιού, πίτσας ή… μπάλας ποδοσφαίρου. Διατίθεται προς 2,69 ευρώ.

Ηλεκτρονικό «βλαστάρι» καθ’ οδόν
Ονομάζεται Sprout και είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τις μέλλουσες μητέρες και κατόχους συσκευών iOS που επιθυμούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της εγκυμοσύνης τους μέσα από τρισδιάστατες εικόνες. Ανάλογα με την ηλικία του εμβρύου, η εφαρμογή μετράει αντίστροφα ως τον τοκετό, υπολογίζει το βάρος του, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα καταγραφής της συχνότητας με την οποία κλωτσάει τη μητέρα, αλλά και των συσπάσεων της μήτρας όταν πλησιάζει η στιγμή του τοκετού. H lite έκδοση διατίθεται δωρεάν.

Προ-νανούρισμα
Ως γνωστόν, το έμβρυο ακούει ήχους ήδη από όταν βρίσκεται ακόμη στην κοιλιά της μαμάς. Σύμφωνα με τους επινοητές του Prenatal Lullabies για συσκευές Android, μέσα από ένα ποτ πουρί από κλασικές σονάτες και ήρεμες μελωδίες, η εφαρμογή συμβάλλει στην ανάπτυξη των ακουστικών νεύρων του μωρού. Ετσι, μητέρα και παιδί μπορούν να απολαύσουν πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης. Η Lite έκδοση διατίθεται δωρεάν.

Mocktail χωρίς τύψεις!
Για τις εγκύους που λόγω των ημερών νοσταλγούν ένα ποτηράκι αλκοόλ παραπάνω η δωρεάν εφαρμογή για iOS, 100 Health Juice & Mocktails έρχεται να δώσει τη λύση. Πέρα από 50 απολαυστικές συνταγές για γευστικούς χυμούς και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τα θρεπτικά συστατικά τους, το app προσφέρει 50 προτάσεις για κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ που δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τα «ζαλισμένα» ποτά. Η εφαρμογή διατίθεται και για συσκευές Android προς 1,43 ευρώ.

Το «θαύμα» του ύπνου

Αφήνοντας την ησυχία και τη θαλπωρή της μήτρας, τα μωρά έρχονται σε έναν κόσμο γεμάτο ενοχλητικά ερεθίσματα και άγνωστους θορύβους. Ηχοι όπως ο χτύπος της καρδιάς της μητέρας και οι συγκεκαλυμμένοι από το αμνιακό υγρό εξωτερικοί θόρυβοι έρχονται να αντικατασταθούν από πιο ξεκάθαρους σκληρούς ήχους ή την τρομακτική απόλυτη ησυχία. Η εφαρμογή Baby sleeping wonder (Einschlafwunder) φέρνει στο βρέφος ήχους που το βοηθούν να ηρεμήσει, καθώς του θυμίζει κάτι από την εμβρυϊκή ζωή του. Η δωρεάν lite έκδοση διαθέτει λευκούς θορύβους (σεσουάρ), τον ρυθμικό παφλασμό των κυμάτων και τον ήχο της βροχής σε συνδυασμό με καρδιακούς παλμούς.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ