Νάνοι, ξωτικά, χόμπιτ και λαμπεροί πρωταγωνιστές περπάτησαν στο κόκκινο χαλί της παγκόσμιας πρεμιέρα της πρώτης ταινίας της τριλογίας «The Hobbit» που πραγματοποιήθηκε στη Νέας Ζηλανδία.

Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που είχε στηθεί έξω από το Embassy Theatre στο Ουέλινγκτον είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες θαυμαστές της σειράς ταινιών του Πίτερ Τζάκσον που βασίζεται στα μυθιστορήματα του Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν.

Εκτός από τον σκηνοθέτηΠίτερ Τζάκσον που βγήκε από μια τρύπα Χόμπιτ για να μιλήσει στο κοινό, το παρών στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έδωσε σύσσωμο το καστ της καθώς και πολλές ακόμη προσωπικότητες.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα φωτογραφικά φλας μαγνήτισε η πρωταγωνίστρια Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία συνοδευόταν στο κόκκινο χαλί από τον γιο της.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρευρέθηκαν στην λαμπερή πρεμιέρα ήταν και ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κέι καθώς και ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον.

Η ταινία «The Hobbit:An Unexpected Journey» θα κάνει πρεμιέρα σε όλο τον κόσμο στις 14 Δεκεμβρίου. Η δεύτερη ταινία «The Hobbit: The Desolation of Smaug», θα κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου του 2013, ενώ η τελευταία συνέχεια της τριλογίας, «The Hobbit: There and Back Again» έχει προγραμματιστεί να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 18 Ιουλίου 2014.