Casus belli θεωρεί η διαγραφείσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ, ανεξάρτητη βουλευτής Κέρκυρας κυρία Αντζελα Γκερέκου, την καθυστέρηση της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη λειτουργία υδροπλάνων στην Ελλάδα: «Λύνουν το πρόβλημα των νησιών, δεν το καταλαβαίνουν; Εκτός αν το καθυστερούν επειδή κρύβονται άλλα συμφέροντα» λέει η κερκυραία πολιτικός, η οποία ζήτησε ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη.
***
Ιδιαίτερα όμως φαίνεται ότι ενόχλησαν την κυρία Γκερέκου δύο θέματα ειδικού χειρισμού. Το ένα έχει νακάνειμετηNatura και το άλλο με την προσωπική της ζωή. Θεωρεί απαράδεκτο, για παράδειγμα, να αποκλείονται περιοχές για τα υδροπλάνα οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί Natura, που είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας ειδών και των ενδιαιτημάτων τους: «Οι μισές περιοχές στην Ελλάδα έχουν χαρακτηριστεί Natura, όπως και πολλά νησιά. Τα υδροπλάνα δεν καταστρέφουν το περιβάλλον, με την καθυστέρηση να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση χάνεται σημαντική επιχειρηματική επένδυση», λέει η πρώην υπουργός Τουρισμού. Το δεύτερο θέμα που την έχει ενοχλήσει είναι ότι ορισμένοι ισχυρίζονται σε διάφορες ιστοσελίδες ότι χώρισε από τον σύζυγό της κ. Τόλη Βοσκόπουλο: «Είναι ψέματα, είναι ντροπή για το κοριτσάκι μας να λέγονται τέτοια πράγματα, με τον άντρα μου δεν υπάρχει πρόβλημα» λέει.
***
Ο κ. Ι. Αμοιρίδης (πασοκογενής διευθυντής της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ) εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως για πολιτικούς λόγους, αλλά για… ενδυματολογικούς: «Ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται στη Βουλή σαν να πηγαίνουν στο γήπεδο. Αλλος με το πουκάμισο έξω, άλλος χωρίς πουκάμισο, μόνο με το φανελάκι, άλλος με μπουφάν… Δεν είναι εικόνα αυτή για το ελληνικό κοινοβούλιο. Παρακολούθησα συνεδριάσεις της Βουλής των Λόρδων και έμεινα ενθουσιασμένος από την ενδυματολογική αξιοπρέπεια των βρετανών βουλευτών», έλεγε ο βουλευτής. Αλλά τα έβαλε και με τους χρυσαυγίτες για τον αντίθετο ακριβώς λόγο: «Εχουν γίνει καθεστωτικοί, έβαλαν κοστουμάκια, ξύρισαν τα μούσια, εξαφάνισαν τα τατουάζ, κυκλοφορούν με βουλευτικά αυτοκίνητα και έγιναν αστικοί βουλευτές» έλεγε.
***
Είπα Χρυσή Αυγή και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι από όλη την Ελλάδα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν μόνον οι Κρητικοί τους έκλεισαν την πόρτα. Ηρθε όμως η ώρα (έτσι αποφάσισε η ηγεσία του Συνδέσμου) να «εισβάλουν» οι χρυσαυγίτες στην Κρήτη. Το Σαββατοκύριακο κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής (σε αυτό όπως έμαθα περιλαμβάνονται όλα τα πρωτοπαλίκαρα, όπως οι κκ. Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Παππάς, Γερμενής και λοιπαί δυνάμεις) αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν περιοδεία στα Χανιά και στο Ηράκλειο. Και στην Κρήτη επικρατεί ξεσηκωμός: «Καλύτερα να μην πατήσουν», είπαν οι ψυχραιμότεροι. Οι άλλοι ετοιμάζουν συλλαλητήρια…
***
Οι χρυσαυγίτες φαίνεται πως πληροφορήθηκαν τις προθέσεις των Κρητικών και κατήγγειλαν τις σχεδιαζόμενες αντισυγκεντρώσεις «του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών… αμερικανοκομμουνιστικών δυνάμεων». Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα αναφέρεται για το κλιμάκιο των χρυσαυγιτών που καταφθάνει στο νησί τους: «Αγνοούμε τι ακριβώς θέλουν να κάνουν στο νησί. Ισως σκοπεύουν να επισκεφθούν τους τάφους των προγόνων τους» και εμφανίζουν μία φωτογραφία γερμανικού νεκροταφείου. Προβλέπω πάντως ότι θα υπάρξει ένταση.
***
Τη σύζυγο του «Αρχηγού», βουλευτή της Χρυσής Αυγής κυρία Ελένη Ζαρούλια φαίνεται ότι την απασχολούν άλλα προβλήματα. Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για να διαπιστώσει αν η Χρυσή Αυγή είναι ρατσιστικό κόμμα ή όχι. Η διαπίστωση αυτή έχει σημασία γιατί, αν διαπιστώσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος ότι όντως το εθνικιστικό αυτό κόμμα είναι ρατσιστικό, τότε η κυρία Ζαρούλια αποβάλλεται πάραυτα από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αρμόδιου για την εξάλειψη των διακρίσεων στα ανθρώπινα δικαιώματα και εναντίον του ρατσισμού.
***
Και ξέρετε ποιος ενδιαφέρεται πρωτίστως για να αποβληθεί η κυρία Ζαρούλια; Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Τατσόπουλος (που μετέχει και αυτός στην Επιτροπή). Την έχει «βάλει στο μάτι», μου λένε, και κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποβληθεί. Για την ιστορία πάντως σας ενημερώνω ότι και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εμφανίστηκε στη χώρα μας και άλλος επίτροπος από το Συμβούλιο της Ευρώπης για να διαπιστώσει αν η Χρυσή Αυγή είναι ή όχι ναζιστικό κόμμα. Με το καταστατικό της όμως, που ενέκρινε ο Αρειος Πάγος, ο Επίτροπος επέστρεψε άπραγος.
***
Η κυρία Φωτεινή Πιπιλή σχολίασε ραδιοφωνικώς τα όσα είπε ο κ. Τατσόπουλος για το τι έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας στη… «μισή Αθήνα»: «Οι άνδρες νομίζουν καμιά φορά ότι η Αθήνα έγινε μια απέραντη κρεβατοκάμαρα» είπε χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα όσα ειπώθηκαν από τον Τατσόπουλο.