Όταν η Charlize Theron φόρεσε μία ολόχρυση τουαλέτα του Christian Dior για να πρωταγωνιστήσει στην διαφημιστική καμπάνια πασίγνωστου αρώματος του ιστορικού Γαλλικού οίκου το αποτέλεσμα ήταν απλά εξαιρετικό. Η κατάξανθη star του Χόλιγουντ σκόρπιζε εκτυφλωτικές λάμψεις γύρω της. H evening gown κολλούσε στο σώμα της σαν χάντι. Ένα φόρεμα haute couture το οποίο αναδείκνυε την εύθραυστη ομορφιά της. Το χρυσό είναι ένα χρώμα εντυπωσιακό,επιβλητικό. Είναι το χρώμα που καθηλώνει. Το χρώμα της απόλυτης κυριαρχίας. Οι ενδυματολόγοι στις μεγάλες Χολιγουντιανές παραγωγές το προτιμούσαν πάντα. Πολλά χρόνια πριν έντυναν την Ginger Rogers με ολόχρυσα φορέματα γεμάτα πολύτιμες πέτρες και μακριά κρόσσια. Εκείνη χόρευε εκπληκτικά στο πλευρό του Fred Astaire ενώ χιλιάδες μικρές λάμψεις δημιουργούσαν ένα φαντασμαγορικό περιβάλλον.

Χρυσές πρωταγωνίστριες

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ μέσα από την υπερπαραγωγή ‘’Κλεοπάτρα’’ κυκλοφορούσε με χρυσά φορέματα και βαρύτιμα κοσμήματα ακόμα και όταν πήγαινε … για ύπνο. Η βραβευμένη με Oscar ενδυματολόγος Θεώνη Βαχλιώτη-Όλντριτζ χρησιμοποίησε αρκετά το χρυσό για τα εξαιρετικής ραφής και έμπνευσης κοστούμια του ‘’Μεγάλου Γκάτσμπι’’ . Οι παραγωγοί του James Bond προτιμούσαν να καλύπτουν με ολόχρυση μπογιά τα καλλίγραμμα σώματα των παρτενέρ του Sean Connery.

Ο Τζον Γκαλιάνο λάτρευε το χρυσό. Η Nicole Kidman ανέδειξε όσο καμία άλλη star τις χρυσές, ευφάνταστες τουαλέτες του. Ο Ralph Lauren , ο Oscar de la Renta, o Valentino, o Michael Kors έβαλαν την υπογραφή τους σε μοναδικά ‘’κομμάτια΄΄.

Την φετινή σεζόν το χρυσό είναι το χρώμα – απόλυτος πρωταγωνιστής. Σε ρούχα, παπούτσια ,αξεσουάρ. Οι γυναίκες μέσα σε μία εποχή τεράστιας οικονομικής κρίσης θέλουν να νιώσουν …κάτι σαν πριγκίπισσες. Έστω και αν το όνειρο κρατάει ελάχιστα.

ELIE SAAB

Ολόχρυσες τουαλέτες από παγέτα.

Φορέματα – υπερπαραγωγή τα οποία προτιμούν γαλαζοαίματες ,jet setters και big stars.Ο Λιβανέζικης καταγωγής σχεδιαστής είναι ο πλέον δημοφιλής για βραδινές εμφανίσεις στα parties της διεθνής αριστοκρατίας και του Hollywood.

ΗERVE LEGER

Χρυσές μίνι κλος φούστες.

AKRΙS

Ολόχρυση φόρμα με ψηλό λαιμό.

VIVIENNE WESTWOOD

Φορέματα από χρυσό μπροκάρ, εμπνευσμένα από την Βικτοριανή Εποχή.

JEAN PAUL GAUTIER

Ολόχρυσα στενά παντελόνια τα οποία συνδυάζει με μαύρα μοχέρ jackets και μεταξωτά μποτίνια.

LOUIS VUITTON

Ολόχρυσες μακριές φούστες, χρυσά γιλέκα και μαντό.

MICHAEL KORS

Ολόχρυσες διάφανες φούστες από δαντέλα. Φορέματα τύπου Τσάρλεστον γεμάτα παγέτες.

RALPH LAUREN

O Αμερικανός μετρ έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της κολεξιόν του στο χρυσό. Ολόχρυσες μακριές τουαλέτες από ταφτά μουαρέ και παγέτες, κοντές ζακέτες με χρυσά φτερά.Big hit οι κολεγιακού τύπου ζακέτες γεμάτες με χρυσές παγέτες. Φοριούνται με λευκά ανδρικά πουκάμισα και μαύρες γραβάτες. Χρυσά γιλέκα και περίπλοκα κεντήματα πάνω σε βελούδα.

KRIZIA

Ολόχρυσο διάφανο φόρεμα με ντραπέ στο λαιμό. Χρυσά εκτυφλωτικά παντελόνια με σακάκια τύπου σμόκιν.

JUICY COUTURE

Το supermodel Karlie Kloss φωτογραφίζεται στο Miami Beach με ολόχρυσα στενά παντελόνια και μεγάλες τσάντες με χρυσές αλυσίδες.

MOSCHINO

Μίνι χρυσό φόρεμα που ανοίγει σαν ομπρέλα.

SALVADORE FERRAGAMO

Χρυσές μπροκάρ φούστες και κεντημένα αραχνοΰφαντα φορέματα.

ROBERTO CAVALLI

Ολόχρυσα μίνι φορέματα με βολάν.

DOLCE & GABBANA

Φορέματα από χρυσές δαντέλες βαρύτιμα κεντήματα πολύτιμες πέτρες .Βαριά μαντό από βελούδο και χρυσό, αστραφτερές ζώνες ογκώδη σκουλαρίκια χρυσά στεφάνια στο μαλλί.

LEONARD

Μίνι στράπλες φόρεμα με εντυπωσιακά χρυσά κεντήματα.

GUY LAROCHE

Ολόχρυσο παντελόνι και τουνίκ. Συνδυάζεται με μαύρα μποτίνια και μακριά μαύρα δερμάτινα γάντια.

PACO RABANNE

Ολόχρυσο μεταλλιζέ μίνι φόρεμα.

BARBARA BUI

Ολόχρυσα εκτυφλωτικά μπουφάν.

ΤΟΜ FORD

Ολόχρυσες μεταλλικές φόρμες. Η Rihanna τις συνδυάζει με tiger eye μπότες του ίδιου σχεδιαστή.

BALMAIN

Φορέματα baroque με χρυσά τρουκς.

GUCCI

Το πιο εκτυφλωτικό φόρεμα της σεζόν στην διαφημιστική καμπάνια για το νέο άρωμα του οίκου.Πρωταγωνιστεί η νέα hot star του Hollywood Blake Lively.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Τσαντάκι από χρυσό μέταλλο με μεγάλη κλειδαριά από τον Tom Ford. Ο designer προτείνει επίσης χρυσά γυαλιά σε σχήμα πεταλούδας. Ο οίκος Tod’s προτείνει χρυσό clutch bag με μικρή, παραδοσιακή κλειδαριά. Οι Dolce & Gabbana μικρά τσαντάκια, κεντημένα με ολόχρυσες πούλιες .Συλλεκτικά σε μάλλον απαγορευτική τιμή.

Οι χρυσοί κρίκοι του οίκου Zolotas μινιμαλιστικοί, σφυρήλατοι είναι οι αγαπημένοι των jet setters από την εποχή που τους φόρεσε η Καρολίνα του Μονακό .

Σανδάλια από σατέν και εντυπωσιακό χρυσό μέταλλο του Giuseppe Zanotti. Χρυσά γάντια Causse Gantier. Οι τσάντες Lanvin από μπορντό δέρμα και χρυσό φίδι. Με χρυσές αλυσίδες. Τα σανδάλια του Ralph Lauren αγκαλιάζουν τα πόδια με χρυσές, περίπλοκες δερμάτινες κλωστές. Ολόχρυσα φαρδιά βραχιόλια της Monica Vinader.