Φωτογραφίες ισραηλινών βάσεων και άλλων σημείων στα οποία απαγορεύεται η πρόσβαση ισχυρίζεται ότι διαθέτει η Τεχεράνη, υποστηρίζοντας ότι εξασφάλισε τις εικόνες από μη επανδρωμένο σκάφος της Χεζμπολάχ.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το σκάφος που είχε καταρρίψει το Ισραήλ στις αρχές του μήνα, όπως τουλάχιστον υποστήριξε ο πρόεδρος της επιτροπής Αμυνας του ιρανικού Κοινοβουλίου, Εσμαΐλ Κοουσαρί, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr..

Στις 6 Οκτωβρίου το Ισραήλ κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε 25 μίλια εντός του ισραηλινού εναερίου χώρου. Η Χεζμπολάχ διεκδίκησε την «πατρότητα» του αεροσκάφους, λέγοντας ότι τμήματά του είχαν κατασκευαστεί στο Ιράν και συναρμολογηθεί στον Λίβανο.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατερρίφθη από ισραηλινό μαχητικό, ενώ πετούσε στο βόρειο τμήμα της ερήμου Νεγκέβ όπου βρίσκονται ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

«Τα αεροσκάφη αυτά μεταδίδουν απευθείας τις φωτογραφίες που λαμβάνουν και τώρα έχουμε στην κατοχή μας φωτογραφίες απαγορευμένων περιοχών» δήλωσε ο Κοουσαρί.

Τον Απρίλιο, το Ιράν ανακοίνωσε ότι άρχισε να κατασκευάζει ένα αντίγραφο του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους RQ-170 Sentinel, το οποίο κατερρίφθη πέρυσι κοντά στα αφγανικά σύνορα.