O διεθνούς φήμης ρωσοβρετανός ηθοποιόςΣτίβεν Μπέρκοφ θα ανήκει στο καστ των ηθοποιών της επόμενης ταινίας του Κώστα Ζάπα «FRANKENSTEIN: ADeathOdyssey». Σύμφωνα με την παραγωγή της ταινίας, «η συμφωνία επετεύχθη με τη φιλική διαμεσολάβηση της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρίας».
Γνωστός μέσα από ταινίες που έχουν αφήσει εποχή («Το κουρδιστό πορτοκάλι», «Μπάρι Λίντον» του Στάνλεϋ Κιούμπρικ) αλλά και από εισπρακτικές επιτυχίες όπως οι «Ράμπο: Το πρώτο αίμα», «Ο Μπάτσος του Μπέβερλι Χίλς», «Τζέιμς Μποντ 007: Επιχείρηση Οκταπουσι» όπου πολύ συχνά έχει υποδυθεί γραφικούς «κακούς» , ο Μπέρκοφ έχει υπάρξει συχνός επισκέπτης της Ελλάδας ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις.
Πριν από δύο χρόνια, έξι μορφές έργων του Ουίλιαμ Σέξπιρ, ο Ριχάρδος ο Γ΄, ο Μάκβεθ, ο Αμλετ, ο Ιάγος, ο Σάιλοκ και ο Ομπερον ζωντάνεψαν στην παράσταση του Μπέρκοφ «Οι μοχθηροί χαρακτήρες», που παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Πέρα από τα Ορια» της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας.

Επίσης πριν από επτά χρόνια ο Μπέρκοφ είχε έρθει και πάλι στην Αθήνα προκειμένου να δώσει μια διάλεξη για τη Δημοκρατία.

Πρόσφατες κινηματογραφικές επιτυχίες του είναι το «Κορίτσι με το Τατουάζ» και «Ο Τουρίστας».

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο ρόλος του στην ταινία του Κώστα Ζάπα, αν και σύμφωνα με την παραγωγή «ο Μπέρκοφ θα ερμηνεύσει έναν από τους χαρακτηριστικότερους ρόλους τόσο του μυθιστορήματος της Μέρι Σέλεϊ από το οποίο το σενάριο είναι εμπνευσμένο, όσο και της ταινίας».

Θυμίζουμε ότι η μουσική της ταινίας θα είναι του Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι, συνθέτη των σάουντρακ κινηματογραφικών έργων όπως τα «2046», «Ιπτάμενα Στιλέτα» και «Ερωτική Επιθυμία» ενώ τα ειδικά εφέ της ταινίας έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Ράππας ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλα στούντιο του εξωτερικού (Disney, DreamWorks, Paramount, Columbia, Fox, MGM, Warner Bros, Universal).
ΗMinus Picturesέχει αναλάβει την παραγωγή της ταινίας.