Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. τραχανάς, γλυκός ή ξινός
500 ml ζωμός κοτόπουλου, σπιτικός, από βιολογικό κύβο ή ψυγείου
25 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 αβγά
6-7 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φιλέτα κοτόπουλου, βρασμένα (ή μαγειρεμένο κοτόπουλο που μας περίσσεψε), ψιλοκομμένα
100 γρ. φέτα
Εκτέλεση
Σιγοβράζω τον τραχανά με τον ζωμό (οι παλιές έλεγαν ότι όσο περισσότερο σιγοβράζει, τόσο καλύτερος γίνεται) μέχρι να γίνει πολύ πυκνός χυλός.
Μόλις κρυώσει, τον ανακατεύω με τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα αβγά, το αλεύρι και το κοτόπουλο. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνω μια φόρμα για τάρτα ή ένα μικρό ταψί και αδειάζω το μείγμα, το απλώνω ομοιόμορφα και τρίβω από πάνω τη φέτα. Ψήνω μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει, περίπου 35-40 λεπτά.
Σερβίρω την πίτα με μια πράσινη σαλάτα.