Νικηφόρο ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει σήμερα η Βουλιαγμένη η οποία υποδέχεται (19.00, κολυμβητήριο Λαιμού, απευθείας μετάδοση από το ΟΤΕ Sports ) τη ρωσική Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ. Οι «Μπέμπηδες» που έχουν θέσει ψηλά τον πήχη εφέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι υποψήφιοι για την πρόκριση στον επόμενο γύρο αλλά χρειάζεται να το αποδείξουν και στην πράξη γιαυτό και ο προπονητής τους κ. Τεό Λοράντος θέλει «να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες στην έδρα μας και να κερδίσουμε τα περισσότερα παιχνίδια».

Στον Α’ όμιλο της 2ης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ συμμετέχουν ακόμη η ουγγρική Εγκερ, η γερμανική Ανόβερο, η ολλανδική Σούρμαν και η Λίγκαμους από τη Γεωργία. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και ο κ. Λοράντος γνωρίζει «πολύ καλά ότι η ομάδα μας μαζί με την Εγκερ και την Σπαρτάκ θα διεκδικήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου». Για τη σημερινή αντίπαλο της Βουλιαγμένης ο προπονητής της τονίζει ότι «η Σπαρτάκ είναι μια πολύ καλή ομάδα και διαθέτει στις τάξεις της παίκτες που έχουν αγωνιστεί παλαιότερα στην Εθνική Ρωσίας. Είναι μια ομάδα έμπειρη και πολύ οργανωμένη».

Οσον αφορά τη μέχρι σήμερα αγωνιστική απραξία της ομάδας του ο κ. Λοράντος δεν φαίνεται να ανησυχεί επισημαίνοντας ότι «η συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ σημαντικό κίνητρο και παρότι δεν έχουμε δώσει επίσημα παιχνίδια η ομάδα είναι έτοιμη και θα το δείξει μέσα στο νερό».

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα κάνουν σήμερα και οι Ερυθρόλευκοι οι οποίοι θα υποδεχτούν στις 19:00 στο Εθνικό Κλειστό Κολυμβητήριο Πειραιά (απευθείας μετάδοση από το Novasports3) την ελβετική Κρόσλιγκεν στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός απέναντι στην αδύναμη ελβετική ομάδα φιλοδοξεί να πετύχει την πρώτη νίκη του στη διοργάνωση και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη φάση των «16».
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο πανίσχυρος Ερυθρός Αστέρας θα αντιμετωπίσει τη Γιούγκ ενώ ρεπό έχει η Μονπελιέ.