Στο fast track το Κάβο Σίδερο

Ενα βήμα μπροστά έγινε στην τουριστική επένδυση «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ» στην περιοχή Κάβο Σίδερο του Νομού Λασιθίου έπειτα από απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) να την εντάξει στον νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις (fast track). Η επένδυση, ύψους 267,7 εκατ. ευρώ, αφορά την τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» του νομού Λασιθίου στην Κρήτη, κοντά στο φοινικόδασος του Βάι.

Ενα βήμα μπροστά έγινε στην τουριστική επένδυση «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ» στην περιοχή Κάβο Σίδερο του Νομού Λασιθίου έπειτα από απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) να την εντάξει στον νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις (fast track). Η επένδυση, ύψους 267,7 εκατ. ευρώ, αφορά την τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» του νομού Λασιθίου στην Κρήτη, κοντά στο φοινικόδασος του Βάι. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών και βοηθητικών υποδομών, ενώ σε ένα από τα ξενοδοχεία θα κατασκευαστεί κέντρο ευεξίας. Φορέας της επένδυσης είναι η βρετανική εταιρεία Loyalward Ltd., θυγατρική του ομίλου Minoan Group Plc, ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.
Η επένδυση, που προβλέπεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας, εκκρεμεί σχεδόν 20 χρόνια στην Ελλάδα, από το 1992 που ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση της έκτασης της Μονής Τοπλού. Το 1998 υπογράφηκε η σύμβαση και το 2007 εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ τον Απρίλιο του 2009 η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε άκυρη την υπουργική απόφαση του 2007, έπειτα από προσφυγή κατοίκων από τους δήμους Ιτάνου και Σητείας και περιβαλλοντικών οργανώσεων του νησιού. Στις 31 Μαρτίου 2011 η εταιρεία υπέβαλε νέο φάκελο με διαφοροποιημένο σχέδιο στο Invest in Greece.
Εν τω μεταξύ τα τελευταία δύο χρόνια στη Σκωτία ο όμιλος Minoan Group Plc έχει προβεί στην εξαγορά τεσσάρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα (King World Travel, John Semple Travel, Stewart Travel Centre και Ski Travel Centre), καθώς και σε δύο συμφωνίες, αναλαμβάνοντας την εκπροσώπηση στη Σκωτία της πώλησης πακέτων κρουαζιέρας της εταιρείας Cruise118.com, μέλους της αμερικανικής Cruise.com, καθώς και την αποκλειστική αντιπροσώπευση πωλήσεων (General Sales Agent) για τις πτήσεις της Sunwing Airlines μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Καναδά.
Την ίδια ώρα ο όμιλος, που πρόκειται να διευρύνει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στο εξωτερικό, δείχνει ενδιαφέρον και για άλλες εκτάσεις προς τουριστική αξιοποίηση στην Ελλάδα καθώς συμμετέχει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την έκταση Αφάντου στη Ρόδο. Επίσης είναι σε διαδικασία αναζήτησης τουριστικών καταλυμάτων για αγορά ή διαχείριση στην ελληνική επικράτεια (ξενοδοχεία, βίλες) με στόχο να διοχετεύσει όγκο επισκεπτών μέσω της δραστηριότητάς του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk