Το «πρέπει» και το «άγχος» του ΟΣΦΠ κατά τον Πεδουλάκη

Με διαφορά ολίγων ωρών ο προπονητής του μπασκετικού Παναθηναϊκού κ. Αργύρης Πεδουλάκης παραχώρησε νέα συνέντευξη (αυτή τη φορά στην ΟΠΑΠ TV), μέσω της οποίας «έριξε» φως σε υποθέσεις όπως οι διαπραγματεύσεις με τον Στράτο Περπέρογλου _ που τελικά υπέγραψε στον Ολυμπιακό _ ενώ μίλησε για τον νέο πρόεδρο της ΚΑΕ κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, τον Κροάτη Ρόκο-Λένι Ούκιτς, καθώς και τον Αμερικανό Χίλτον Αρμστρονγκ. Ενδιαφέρον έχει και η άποψη που κατέθεσε για τον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης Ολυμπιακό, στον οποίο αναγνωρίζει το «πλεονέκτημα της ομοιογένειας»…

Με διαφορά ολίγων ωρών ο προπονητής του μπασκετικού Παναθηναϊκού κ. Αργύρης Πεδουλάκης παραχώρησε νέα συνέντευξη (αυτή τη φορά στην ΟΠΑΠ TV), μέσω της οποίας «έριξε» φως σε υποθέσεις όπως οι διαπραγματεύσεις με τον Στράτο Περπέρογλου _ που τελικά υπέγραψε στον Ολυμπιακό _ ενώ μίλησε για τον νέο πρόεδρο της ΚΑΕ κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, τον Κροάτη Ρόκο-Λένι Ούκιτς, καθώς και τον Αμερικανό Χίλτον Αρμστρονγκ. Ενδιαφέρον έχει και η άποψη που κατέθεσε για τον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης Ολυμπιακό, στον οποίο αναγνωρίζει το «πλεονέκτημα της ομοιογένειας»…

Για τη νέα προσπάθεια του Παναθηναϊκού: «Είναι πρόκληση για όλα τα παιδιά και για όλους μας υπάρχει το κίνητρο πως πρέπει να δείξουμε πράγματα. Σίγουρα είναι διαφορετικά τα δεδομένα, οι ελληνικές ομάδες δεν ψωνίζουν πλέον από το πάνω ράφι, ψωνίζουν λίγο πιο κάτω, αλλά είμαστε σίγουροι πως με τη δουλειά και το dna που έχει το ελληνικό μπάσκετ θα είμαστε ανταγωνιστικοί και στην Ευρώπη.

Εξάλλου εμένα με έχουν σφυρηλατήσει οι δυσκολίες και είμαι έτοιμος να χτίσω την ομάδα πάλι. Είναι ευλογία για μένα πως έχω περάσει από αυτό αλλά έχω δηλώσει χρόνια τώρα πως το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ακούω τη μπάλα του μπάσκετ. Δεν με ενδιαφέρει, όπως πολλούς που καλά κάνουν, το θέμα της καριέρας, να πάω ψηλά, αλλά με νοιάζει να ακούω τη μπάλα του μπάσκετ. Με ενδιαφέρει τι λένε οι αθλητές και να βλέπω τους αθλητές μου να βελτιώνονται. Εγώ μπορώ να κουμαντάρω την πίεση της επιτυχίας στον Παναθηναϊκό, για μένα το θέμα είναι να μην περάσει αυτή η πίεση στην ομάδα. Πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος πως έκλεισε ο κύκλος μιας ομάδας, που στηρίχτηκε πολύ στην οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Ηταν πολύ γαλαντόμοι και ο Παναθηναϊκός για ομάδα της Δυτικής Ευρώπης είχε αναλογικά το μεγαλύτερο μπάτζετ για δεκαπέντε χρόνια! Συν την παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, και τον τρόπο που έκανε την ομάδα να σκέφτεται και να λειτουργεί έγραψε αυτή την ιστορία. Λόγω των κοινωνικών δεδομένων, ζούμε σε μια καινούργια Ελλάδα, αυτός ο κύκλος έκλεισε. Θα είναι λάθος για όλους μας να ζούμε στην παρελθοντολογία. Είναι περηφάνια για την ομάδα αυτές οι επιτυχίες αλλά πλέον ξεκινά ένας νέος κύκλος».

Για τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την οικογένειά του: «Η οικογένεια είχε δύο δρόμους: ο ένας ήταν να αφήσει την ομάδα και το προσπάθησε να απεμπλακεί γιατί ματώνει οικονομικά κάθε χρόνο. Από την άλλη υπάρχει πολύ μεγάλο πάθος για την ομάδα. Οι άνθρωποι δεν είναι απλά ιδιοκτήτες, ζουν και αναπνέουν για την ομάδα. Οπότε κυριάρχησε το συναίσθημα από τη λογική. Δεν μας αγχώνει η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, γιατί κατ’ αρχάς δεν εμπλέκεται. Έρχεται, χαιρετάει, είναι πολύ καλός με όλους μας, θέλει να βγούμε έξω για φαγητό όλοι μαζί, έχει ανθρώπινα στοιχεία και δείχνει πως ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάνω από όλα».

Για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη: «Κάνει γκελ στον κόσμο του Παναθηναϊκού και είναι σημαντικό πως ο ίδιος δεν προκάλεσε ποτέ. Δεν αντέδρασε ακραία και αυτό το αναγνωρίζουν οι οπαδοί. Πλέον υπάρχει μεγαλύτερη ωρίμανση στον Σοφοκλή, είναι πιο προσηλωμένος στο παιχνίδι και εμένα αυτό που μου δείχνει μέχρι τώρα είναι πως κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Είναι μεγάλο κίνητρο επίσης η παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Διαμαντίδης έχει φτιάξει παίκτες και παίκτες, θέλει και το κάνει, είναι αλτρουιστής και του αρέσει να κάνει χαρούμενους του συμπαίκτες του. Το ξέρει αυτό ο Σόφο και το έχει δηλώσει πως ήταν μεγάλο κίνητρο για να έρθει».

Για τον Στράτο Περπέρογλου και την αποχώρησή του από τον ΠΑΟ: «Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να τον κρατήσει. Η πρώτη πρόταση που του έγινε ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτά που πήρε από τον Ολυμπιακό. Εκείνη τη στιγμή όμως εκτίμησε αυτός και ο εκπρόσωπός του πως θα βρει μεγαλύτερη από το εξωτερικό. Όμως ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη προσπάθεια για να τον κρατήσει».

Για τον Χίλτον Άρμστρονγκ: «Θέλαμε ένα παιδί που να είναι γρήγορο στο πικ εντ ρολ, οπως ο Μπατίστ που είχε έρθει ως 3-4 και κατέληξε 5αρι με γρήγορη σκέψη στο πιν εν ρολ. Έναν τέτοιο παίκτη θέλουμε αλλά πρέπει να το δουλέψουμε».

Για τον Ρόκο-Λένι Ούκιτς: «Ο Ούκιτς έχει πολλά πρωτογενή στοιχεία, είναι πολύ γρήγορος, φτεροπόδαρος.για το ύψος του. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να διαβάζει το παιχνίδι λίγο περισσότερο. Κάτι που το θέλουμε εμείς και θεωρώ πως από τη μέση της χρονιάς και μετά θα δούμε έναν άλλο Ούκιτς. Παίζοντας και δίπλα στον Δημήτρη (σσ.: Διαμαντίδης), που είναι αναγνωρισμένος πανευρωπαϊκά, θα τον ξεκουράζει κιόλας και θα δούμε έναν διαφορετικό Ούκιτς».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας. Αυτό είναι το θετικό. Το αρνητικό είναι πως φέτος για πρώτη φορά πρέπει να διαχειριστεί το «πρέπει». Αυτό το άγχος δεν το έχει ο Παναθηναϊκός».

Για τους έλληνες προπονητές: «Θέλω να πω ένα πράγμα που το πίστευα ακράδαντα και το φώναζα χρόνια. Ο έλληνας προπονητής χαίρει μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού παντού εκτός της Ελλάδας. Οι έλληνες προπονητές θεωρούνται οι κορυφαίοι στην τακτική. Είναι όμως πολύ σημαντικό η δουλειά μας να βγαίνει στο γήπεδο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk