Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για τη «Διπλή Ανάπλαση»

Υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη, το Προεδρικό Διάταγμα για την «’Εγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, του Δήμου Αθηναίων».

Υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη, το Προεδρικό Διάταγμα για την «’Εγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, του Δήμου Αθηναίων», που περιλαμβάνει και το υπό σχεδιασμό γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Ελαιώνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, με το Προεδρικό Διάταγμα προσδιορίζονται τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και το σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης, καθορίζονται οι ειδικότερες χρήσεις γης και όροι δόμησης, εγκρίνεται η γενική διάταξη κτιρίων, εγκαταστάσεων, χώρων στάθμευσης, ο τρόπος διαμόρφωσης ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου καθώς και το Ρυμοτομικό Σχέδιο.

Επίσης, δίνονται οι κατευθύνσεις για τη μορφολογία και την αισθητική των κτιρίων και των ακάλυπτων χώρων, ενώ ορίζεται το πλαίσιο της σταδιακής υλοποίησης των έργων και δικτύων υποδομής με προώθηση των απαιτούμενων μελετών από τους Φορείς υλοποίησης του προγράμματος της Διπλής Ανάπλασης.

Η ισχύς του Προεδρικού Διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Επί της ουσίας πάντως η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος δεν συνιστά και την έναρξη των έργων καθώς αυτό έχει «παγώσει». Μάλιστα, όπως τονίζουν από τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει να υπάρχει εγγράφως η συμφωνία όλων των εμπλεκομένων (ΥΠΕΚΑ, Δήμος Αθηναίων, Ερασιτέχνης ΠΑΟ και η εταιρεία του κ. Βωβού).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk