Αύξηση 10% της μετανάστευσης από την Ελλάδα στη Γερμανία

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες από την Ελλάδα και την Ισπανία μεταναστεύουν στη Γερμανία προκειμένου να εργαστούν, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης της χώρας

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες από την Ελλάδα και την Ισπανία μεταναστεύουν στη Γερμανία προκειμένου να εργαστούν, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης της χώρας.

Η αύξηση υπολογίζεται -προκαταρκτικά- στο 10,1% για τους μετανάστες από την Ελλάδα, ενώ ακόμα μεγαλύτερη (12,2%) είναι αύξηση της μετανάστευσης στη Γερμανία από την Ισπανία. Τα στοιχεία αφορούν σύγκριση του Ιουνίου του 2011 και του 2012.

Η Υπηρεσία συνδέει ευθέως την αύξηση αυτή με την οικονομική κρίση που πλήττει τόσο την Ελλάδα όσο και την Ισπανία.

Συνολικά η αύξηση της μετανάστευσης στη Γερμανία από τον ευρωπαϊκό Νότο (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα) κατά το μήνα Ιούνιο άγγιξε το 6,6%, δηλαδή 28.000 περισσότεροι μετανάστες.

Η ανεργία στη Γερμανία βρίσκεται λίγο κάτω από το 7%, την ίδια ώρα που προσεγγίζει το 25% στην Ελλάδα και στην Ισπανία.

Σχετική στατιστική αναδεικνύει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας στη Νότια Ευρώπη. Ειδικότερα, το Ινστιτούτο Γκαίτε κατέγραψε αύξηση 35% όσων μαθαίνουν Γερμανικά στην Ισπανία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk