Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης απευθύνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή τις δεκάδες πυρκαγιές που εκδηλώνονται τα τελευταία 24ωρα σε όλη τη χώρα.

«Σε καθημερινή βάση εκδηλώνονται στη χώρα περισσότερα από 50 επεισόδια, από τα οποία τα περισσότερα – ιδιαίτερα στην επαρχία – εξελίσσονται σε πυρκαγιές μη ελεγχόμενες και κατά συνέπεια άκρως καταστροφικές. Και αυτό βασικά οφείλεται όχι μόνο στην ανύπαρκτη πρόληψη αλλά και στον ελλιπή σχεδιασμό της έγκαιρης επέμβασης» αναφέρει ο βουλευτής.

Ο κ. Αποστόλου καλεί τον κ. Δένδια να δώσει απαντήσεις ως προς το ποια πρόσθετα μέτρα προτίθεται να πάρει για να αντιμετωπίσει τη τωρινή ανικανότητα αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών μια και οι κίνδυνοι για πρόκληση και άλλων επεισοδίων φωτιάς θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και τις επόμενες ημέρες.

Επίσης κατά πόσο θα επανεξετάσει το σημερινό μοντέλο δασοπυρόσβεσης, τουλάχιστον στο σημείο της ουσιαστικής συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων στη προστασία των δασών, από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι τη Δασική Υπηρεσία.