Φόρος εισοδήματος: Ηλεκτρονικά από την Πέμπτη η ενημέρωση για το ύψος των δόσεων

Ηλεκτρονικό σύστημα θέτει σε λειτουργία το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων που θα πληρώσουν το Φόρο Εισοδήματος, βάσει της απόφασης για αποπληρωμή σε 7 δόσεις

Ηλεκτρονικό σύστημα θέτει σε λειτουργία το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων που θα πληρώσουν το Φόρο Εισοδήματος, βάσει της απόφασης για αποπληρωμή σε 7 δόσεις.

Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε στο ΣΚΑΙ ότι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στο σύστημα και να ενημερώνονται για το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία από την Πέμπτη.

Για να πληροφορηθούν το ύψος των δόσεων οι φορολογούμενοι θα εισάγουν τον κωδικό που χρησιμοποιούν για την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ή το ΑΦΜ τους εφόσον δεν έχουν κωδικό.

Πριν από λίγες μέρες, το οικονομικό επιτελείο θεσμοθέτησε διαδικασίες διευκόλυνσης της εξόφλησης του φόρου σε επτά μηνιαίες δόσεις για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ.

Η πρώτη δόση ξεκινά στις 31 Αυγούστου και η τελευταία δόση δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk