Προκαλούν, άραγε, αμηχανία σε βετεράνους ηθοποιούς όπως η Μέριλ Στριπ και ο Τόμι Λι Τζόουνς οι σκηνές σεξ, όπως εκείνες που γύρισαν για λογαριασμό της νέας τους ταινίας «Hope Springs» («Ποτέ δεν είναι αργά»);

Μάλλον όχι αν αναλογιστεί κανείς τις απαντήσεις που έδωσαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Νέα Υόρκη με σκοπό την προώθηση της συγκεκριμένης ταινίας που έκανε πρεμιέρα προσφάτως.

Ο λόγος για το νέο πρότζεκτ του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φράνκελ -με τον οποίο η Μέριλ Στριπ δούλεψε στην ταινία «Ο Διάβολος Φοράει Prada». Το «Hope Springs» «ανοίγει» παγκοσμίως στις αίθουσες στις 10 Αυγούστου.

«Ο κόσμος πιστεύει ότι το να γυρίζεις σκηνές σεξ είναι πιο δύσκολο από το να κάνεις ψυχανάλυση, αλλά πιστέψτε με, τα πράγματα στον καναπέ του ψυχαναλυτή είναι χειρότερα», εξηγεί με χιούμορ η πολυβραβευμένη ηθοποιός.

«Μια τέτοια σκηνή μπορεί να είναι αστεία, συγκινητική, ρεαλιστική… αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο σκληρή όσο το να «ανοιχτείς» συναισθηματικά…»

Με την εξομολόγηση της Μέριλ Στριπ συμφώνησε απόλυτα και ο Τόμι Λι Τζόουνς ο οποίος, όπως είπε, ήθελε να δουλέψει με την τρεις φορές βραβευμένη με ΄Οσκαρ και αμέτρητες άλλες διακρίσεις, ηθοποιό από τη δεκαετία του 1970.

«Φέρτε στο μυαλό σας μια σκηνή βίας», ανέφερε. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε την ψευδαίσθηση της βίας. Έτσι ακριβώς είναι και οι σκηνές σεξ. Θέλουμε να περάσουμε την ψευδαίσθηση του πάθους… όχι να το ζήσουμε στην πραγματικότητα. Τα αληθινά συναισθήματα… δεν είναι για τον χώρο εργασίας μας…», πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε ότι η ταινία αναφέρεται στον «κουρασμένο» γάμο ενός ζευγαριού, της Κέι και του ΄Αρνολντ, γονείς δύο ενήλικων παιδιών, που μετράει περισσότερα από 30 χρόνια. Ο γάμος τους απειλείται από το χρόνο, τη ρουτίνα και τα προσωπικά, ανομολόγητα τραύματα που λειτουργούν ως «τσουνάμι» στη σχέση τους. Άραγε θα αντέξει;

Η συνέχεια επί της μεγάλης οθόνης. Στην Ελλάδα η ταινία θα προβληθεί την ερχόμενη χειμερινή σαιζόν.