Συνάντηση Ιερώνυμου με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Τσιάρα για τη Συρία

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία και ιδιαίτερα του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και το ενδεχόμενο αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας για την στήριξη των προσφύγων συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κ. Τσιάρας

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία και ιδιαίτερα του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και το ενδεχόμενο αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας για την στήριξη των προσφύγων συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κ. Τσιάρας.
Η συνάντηση διήρκεσε μισή ώρα και Αρχιεπίσκοπος και υφυπουργός αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες για την στήριξη των Χριστιανών και ιδιαίτερα των Ορθοδόξων οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες.

Μάλιστα στη μάχη στήριξης των προσφύγων έχουν ήδη ριχτεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Εκκλησία της Κύπρου. Ενώ πρωτοβουλίες αναμένονται και από το Πατριαρχείο Μόσχας το οποίο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα στελέχη του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση των κ. κ. Ιερωνύμου και Τσιάρα χαρακτηρίζεται εθυμοτυπική και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υφυπουργού στις αρμοδιότητες του οποίου εκτός από τον απόδημο ελληνισμό υπάγονται και τα θέματα των εκκλησιών και των θρησκειών του εξωτερικού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk